Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Maaike Vreeswijk, Rosa Werkt:

“Met extra begeleiding kunnen arbeidsbeperkten prima aan de slag in de kas”

Tholen - Rosa Werkt heeft afgelopen week een contract getekend met de gemeente Rotterdam om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. De bedoeling is dat mensen met een arbeidsbeperking straks aan de slag gaan in de Westlandse glastuinbouw. Maaike Vreeswijk van Rosa Werkt: “Veel arbeidsbeperkten zitten al langere tijd zonder werk, terwijl er in de glastuinbouw dringend behoefte is aan arbeidskrachten. Deze mensen willen vaak graag aan de slag en wij helpen ze daarbij.”Eerdere projecten waarin werkzoekende Rotterdammers aan het werk werden geholpen in de Westlandse glastuinbouw slaagden niet. Hier heeft Rosa Werkt van geleerd, vooral dat begeleiding en opleiding essentieel zijn in het slagen van het project. Volgens Maaike deels omdat er niet voldoende rekening werd gehouden met de beperkingen van deze potentiële nieuwe werknemers. “De medewerkers aan dit traject krijgen de mogelijkheid om parttime te werken als dit qua fysieke belasting beter past. Ook is in overleg met de opdrachtgevers afgesproken dat er andere start- en pauzetijden gehanteerd kunnen worden.”

Geschiktheid
Rosa Werkt zet in op extra begeleiding van de werkzoekenden op de werkvloer. De medewerkers zullen tijdens de proefplaatsing door een chauffeur opgehaald en thuisgebracht worden, terwijl de chauffeur als regisseur ook meeloopt op de werkvloer. Maaike: “Medewerkers krijgen hierdoor echt één-op-één contact.”

Gedurende een proefplaatsing op een van de opleidingslocaties kunnen de medewerkers wennen aan de werkzaamheden. Maaike: “Deze proefplaatsing duurt vier tot zes weken. De opdrachtgever krijgt twee weken kosteloos de beschikking over de medewerkers. Bij gebleken geschiktheid komen de werknemers vervolgens in dienst bij Rosa Werkt. Daarna kunnen wij deze werknemers definitief bij de opdrachtgever plaatsen, terwijl ze bij Rosa Werkt onder contract blijven staan. De opdrachtgever heeft hierdoor de zekerheid dat hij voldoende personeel heeft, terwijl de werkzoekende niet langer afhankelijk is van de gemeente Rotterdam.”

Rosa Werkt maakt in samenwerking met Custo&Partners de prestatie meetbaar met het RGGS-programma. Deze afkorting staat voor Resultaat Gericht en Gemotiveerd Samenwerken. Met de informatie uit dit programma kan bepaald worden hoe een medewerker functioneert en waar zijn kwaliteiten liggen.

Korting
Naast mensen met een arbeidsbeperking zal Rosa Werkt ook werkzoekenden die in aanmerking komen voor deze kwalificatie gaan begeleiden. Maaike: “Een analfabeet kan bijvoorbeeld niet lezen en schrijven, maar wel uitstekend aan de slag als tomatenplukker.” Tegenover een mogelijk iets minder hoge productiviteit bij de medewerkers staan voor de teler financieel gunstige regelingen die het inhuren van arbeidsbeperkten moet stimuleren.

Voor het project is Rosa Werkt nog op zoek naar extra opdrachtgevers die mensen met een arbeidsbeperking aan het werk willen helpen. Maaike: “Hoe meer opdrachtgevers er meedoen, hoe beter.”

Voor meer informatie:
Rosa Werkt B.V.
info@rosawerkt.nl
Maaike Vreeswijk
06 21 28 74 79

Publicatiedatum: 24-5-2018
Auteur: Thijmen Tiersma
Copyright: www.bpnieuws.nl

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

15-8-2018 Kenia: nieuwe kokoproducent gaat lokaal sourcen
10-8-2018 Coatingproducent zet gerecyclede plastic emmers in
20-7-2018 Growun introduceert gieter-pot
20-7-2018 “Het is een misverstand om te denken dat LED-lampen niet vuil worden”
19-7-2018 Dewulf verkoopt Smart Grader-activiteiten aan GeJo Grading Services
18-7-2018 Waar moet u aan denken als u scholieren aan het werk heeft?
18-7-2018 "Diversificatie grote drijfveer achter ontwikkelingen Chinese sierteeltsector"
17-7-2018 Iedereen wil meekijken in de Westlandse kassen
13-7-2018 Mogelijk nóg een 'Polenhotel' in Maasdijk
12-7-2018 Nieuw analysepakket toetst nu ook plantenziekten in water
5-7-2018 Eerste substraatbedrijven met RPP-gelabelde substraten van start gegaan
4-7-2018 “Betere afdekking, minder algen”
3-7-2018 Op zoek naar de ideale paperplug
3-7-2018 RPP-gecertificeerd turf nu uit alle Baltische locaties
3-7-2018 Modiforms EcoExpert uitgeroepen tot innovatie van het jaar
29-6-2018 “Geen kas kan zonder draadproducten”
28-6-2018 Door de bomen het bos weer zien
26-6-2018 België: Proefcentrum voor Sierteelt opent nieuwe proefkassen en groene kantoren
26-6-2018 Zonnetje zet markt aan het krijten
25-6-2018 De comeback van Meilland Roses

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code