Hydrangea Runaway Bride ‘Snow White

RHS Chelsea Flower Show maakt 'Plant van het jaar' bekend

Op de RHS Chelsea Flower Show in Londen is de nieuwe Hydrangea hybride Runaway Bride ‘Snow White' uitgeroepen tot "Plant van het Jaar 2018", gevolgd door Eryngium x zabelii ‘Blue Waves' en Helianthus annuus SunBelievable ‘Brown eyed Girl‘.Runaway Bride is een nieuwe klasse Hydrangea hybride, ontwikkeld door Japanse veredelaar Ushio Sakazaki. De variëteit bloeit niet alleen aan het einde van de stengels, maar ook aan alle zijknoppen van het vorige seizoen.
 
Vrijwel alle hortensia cultivars bloeien op zogenaamde terminale knoppen, die zich in het voorgaande jaar ontwikkelden. Runaway Bride bloeit niet alleen van deze eindknoppen, maar ook van vrijwel alle laterale knoppen langs de elegante, gebogen stelen. De zijknoppen produceren 2-3 paar bladeren, daarna de bloemkoppen.

Geen enkele andere hortensia-variëteit op de markt zou een vergelijkbare bloeiwijze kennen. De schermvormige bloemen zijn omringd met grote, elegante steriele bloemblaadjes in zuiver wit, vaak met een roze tint bij koeler weer.


In de link meer foto's

In het seizoen 2018 is RUNAWAY BRIDE® alleen verkrijgbaar via postorderbedrijven (Baldur Garten, Thompson & Morgan); de officiële retail-lancering met verkoopbare planten is gepland voor de lente van 2019. Vanaf 2019 is de plant verkrijgbaar in Nederland bij o.a. van Son & Koot uit Kaatsheuvel en de Jong Plant B.V. uit Boskoop

Cultivaris GmbH is de licentiegever voor deze variëteit in Europa. Cultivaris GmbH werkt ook nauw samen met Media Concept Schweiz en Gregg Marketing om een pan-Europese marketingcampagne te creëren en te implementeren - zowel op B2B- als B2C-niveau - met verschillende POS-materialen, bedrukte potten, etiketten, enz.

Voor meer informatie:
Cultivaris
Garry Grüber
M: +49 173 1682 846

 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018