80 bloemisten bij presentatie Fair Flora-label

Bloemisten geven aan blij te zijn met het nieuwe Fair Flora-label, waarmee bloemen en planten gecertificeerd worden op duurzaamheidscriteria. Dit bleek vorige week dinsdag op het jaarevent van FloraNL, een samenwerkingsplatform waarbij meer dan honderd bloemisten zijn aangesloten die de nadruk leggen op duurzaam ondernemen.De organisatie van Fair Flora gaf tijdens het event aan zo’n 80 aanwezige bloemisten tekst en uitleg over het label. Het event vond plaats bij Pottery Direct in Ede, een producent en importeur van keramische bloempotten.

Begin februari werd het Fair Flora-label gelanceerd. De bloemisten van FloraNL zijn voor Fair Flora-kwekers een belangrijke doelgroep. De groep bloemisten vanuit heel Nederland werkt samen op het gebied van automatisering, marketing, sales en duurzaam ondernemen. Het collectief heeft als doel om binnen twee jaar een netwerk te hebben van uitsluitend duurzaam gecertificeerde bloemisten. Het label Fair Flora kan voor de duurzame bloemisten dan ook een hele mooie aanvulling zijn in het assortiment, aldus FloraNL.

Compensatie en goede doelen
De aanwezige bloemisten toonden zich op het event enthousiast over het label dat een duurzaam en eerlijk product voorstaat. Dit is immers het eerste consumentenmerk waarbij het label op productniveau hard maakt in hoeverre het product duurzaam is. Bovendien compenseert de consument met de aankoop van het product de CO2-uitstoot die toch nog met de productie ervan gepaard ging. Er worden hiertoe bomen in Bolivia aangeplant. En voor elke liter water die nodig was voor de productie van de bloem of plant, wordt in ontwikkelingslanden een liter schoon drinkwater beschikbaar gemaakt. Verder wordt van elke verkochte plant of bloem een bepaald percentage geschonken aan andere goede doelen.


Met drie bloemisten op het FloraNL-event heeft Fair Flora afgesproken dat zij in hun bloemenzaken een pilot starten met de Fair Flora bloemen en planten. Hieruit moet blijken hoe deze sierteeltproducten het beste gepromoot en verkocht kunnen worden. Bloemisten die producten van het label verkopen, krijgen gratis marketing en POS-materiaal van Fair Flora ter beschikking.

Kijk voor meer informatie over Fair Flora op www.fair-flora.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018