Ruud Alsemgeest aan de slag bij Focus on Gerbera

Met ingang van 22 mei gaat Ruud Alsemgeest aan de slag als accountmanager voor Focus on Gerbera. Het samenwerkingsverband van tien kwekers wil met het aantrekken van een eigen specialist een meer stabiele afzet realiseren. De tien kwekers van Focus on Gerbera produceren gerbera’s op een oppervlakte van 21 hectare en germini’s op 15 hectare. In het grootbloemige segment heeft het samenwerkingsverband daarmee het grootste marktaandeel.


Ruud Alsemgeest en Lianne van Londen

De komst van Ruud Alsemgeest als accountmanager moet vooral leiden tot meer stabiliteit in de afzet. ‘Focus on Gerbera is een club van tien uitstekende kwekers van zowel gerbera als germini. Dit biedt heel veel kansen. Ik ken de veredelaars, de kwekers en de markt’, zegt Ruud Alsemgeest. De afgelopen drie jaar was hij actief in die markt als inkoper bij Flamingo Flowers, waar hij verantwoordelijk was voor gerbera’s. Daarvoor was hij in een vergelijkbare rol zeven jaar lang werkzaam voor Intergreen.

Lianne van Londen blijft aan de groep verbonden met als focus de langetermijnafzet en de marketing. Belangrijke afzetmarkten voor Focus on Gerbera zijn vooral Duitsland (kleinbloemig) en Engeland (grootbloemig). Ook uit een markt als Rusland komt meer vraag naar het product

Complete monolijnen verwerken
Het assortiment van de tien kwekers omvat 125 grootbloemige soorten en 113 kleinbloemige soorten. Met ingang van dit jaar wil Focus on Gerbera complete monolijnen in eigen beheer gaan verwerken. Ook blijft het leveren van een constante kwaliteit hoge prioriteit houden bij het samenwerkingsverband. Met het oog op de steeds strenger wordende regelgeving en de snelle veranderingen in de markt zijn dit jaar alle kwekers GAP-gecertificeerd. De gehele groep is MPS-gecertificeerd.

bron: Focus on Gerbera

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018