Danziger, Varinova, Syngenta, Proven Winners en Benary+

Introducties op California Spring Trials 2018

Op de California Spring Trials 2018 werden tal van noviteiten gepresenteerd. Zelfs als je het evenement bezocht hebt, zou het best kunnen dat je wat gemist hebt. Daarom presenteert FloralDaily.com deze weken verschillende hoogtepunten van de deelnemende bedrijven, met in dit artikel een greep uit het schap van Danziger, Varinova, Syngenta, Proven Winners en Benary+.

Klik hier voor de uitgebreide Fotoreportage van de California Spring Trials die we direct na de Trials gepubliceerd hebben. 

Headstart Nursery
Bij Headstart Nursery presenteerden Danziger en Varinova hun variëteiten en noviteiten:


Hans Gerritsen van Headstart Nursery. De kweker is een grote speler op het gebied van groene planten.

Danziger

Kate Zvara van Danziger presenteert de nieuwe Erysium Sunstrong Bicolor Purple, een nieuwe tweekleurige variëteit die niet in de koeling hoeft te staan. De plant behoudt zijn kleur tot de eerste vorst en zijn eerste jaar van bloei, dus de variëteit kan als jaarling geteeld worden.


Links: Phloxstar Red is een variëteit uit de nieuwe Phloxstar serie en bestaat uit drie kleuren. Het is een flox met een bollende groei die de hele zomer bloeit. Floxen staan er vaak om bekend dat ze problemen hebben met de beworteling, maar testen wijzen uit dat dit bij deze variëteit niet het geval is. Rechtst: Lia is een nieuwe calibrachoa serie die geteeld wordt als hangplant. De serie heeft korte stengels, wat zorgt voor meer bloemkracht en een betere prestatie. De serie bestaat nu nog uit vier kleuren, maar er zullen er meer volgen. Klik hier voor een vergroting van de foto.

Varinova

Bart Kuyer van Varinova presenteert een van hun bestsellers: de Goblet Shine Wine Red. Het bijzondere aan deze cyclaam zijn de bloemen, die de vorm van een kelk hebben.

Syngenta


Brandon Willis van Syngenta presenteert de begonia Tophat. De serie bestaat uit een bloedrode, roze en witte variëteit en volgens Willis maken de grootte van de bloem de witte variëteit uniek. "We zijn de enige kweker van deze grote witte bloemen. Bovendien is de variëteit snel volgroeid." 


Links: Moxie, een nieuwe compacte geranium. "Ideaal voor telers die op grote schaal produceren. Zij kunnen van de zonale overstappen op deze variëteit. Een andere nieuwe variëteit die soortgelijke kenmerken als de Moxie heeft is de Pretty little Pink Splash. Deze variëteit is nog compacter en kan samen met de Moxie geteeld worden. Op de rechter foto staat de Cabrio Calibrachoa. Deze plant is een onderdeel van de bestaande Callie serie en geschikt voor kleinere potten. Er zijn zes kleuren beschikbaar in deze serie en volgens Willis is in het bijzonder de Eclipse Lilac speciaal dankzij zijn aparte kleur. Klik hier voor een vergroting van de foto.

Proven Winners

John Gaydos van Proven Winners presenteert hun nieuwe groentenprogramma Proven Harvest. De lijn, die bestaat uit vijf variëteiten, draait om het leveren van smaak, ziekteresistentie en een lange oogstperiode voor consumenten. Onder het programma worden twee Berried Treasure patio aardbeien variëteiten, twee tomaten variëteiten - 'Garden Gem’ en ‘Garden Treasure’ en Amazel Basil, de eerste basilicum variëteit die resistent is tegen valse meeldauw, aangeboden. Op de foto presenteert Gaydos de tomatenplanten. 


Links is de Rockin' Fuchsia Salvia te zien. Het wordt gezegd dat deze variëteit de eerste echte roze fuchsia op de markt is. "Een echte doorbraak in de veredeling." De variëteit past goed bij de Rockin'Deep Purple en trekt bestuivende insecten aan. Op de rechter foto staat Coral Creations. Dit is een serie van succulenten die in juli 2019 geïntroduceerd zal worden. Bij deze serie richten ze zich op kleur en op welke variëteiten goed bij elkaar passen. Proven Winners werkt samen met de Deense Chris Hansen van Garden Solutions. Hij is de bedenker en kweker van de Coral Creations lijn. De collectie heeft binnen en buiten een levensduur van 9 maanden. Klik hier voor een vergroting van de foto.

Benary+
Vorig jaar werd Benary+ opgericht, een samenwerking tussen Benary en Volmary. Benary levert de zaden en Volmary de stekken en deze worden via Benary+ direct aan de teler geleverd. Tijdens de Trials werden de variëteiten van Benary en Volmary tentoongesteld.

Benary

Jen Calhoun van Benary staat op de foto met de populaire fiets. Met deze fiets begon het verhaal van Benary na de Tweede Wereldoorlog. In de fietsmand is de Marigold Spry te zien. Deze variëteit is onderdeel van de nieuwe Marigold lijn die de Hero serie vervangt. De lijn bestaat uit acht kleuren die een gelijkmatigere groei en grotere bloemen hebben en compacter zijn. Spry, de variëteit op de foto, is een AAS Winnaar.


Links op de foto: de Funky Begonia Orange en de Funky Begonia White. Deze plant wordt gekweekt om net zo'n makkelijke variëteit te zijn als de waterbegonia, maar heeft de bloemenkracht van de knolbegonia. Het heeft dubbele bloemen die geschikt zijn om in de volle zon te staan en de serie bestaat op dit moment uit drie variëteiten. Rechts: vier nieuwe kleuren in de Viola Cornuta serie Admire: Deep Purple Face, Neon Purple Wing, Pink Face en Lemon Purple Wing. Benary kweekt voor grote bloemen, levendige kleuren een opwaartse bloei. Klik hier voor een vergroting van de foto. 

Volmary


Melissa Main van Benary+ toont de Fuchsia Fuchsita Candy en de Leonita Red-Blue, beide variëteiten van Volmary die in Noord-Amerika door Benary+ geleverd worden.


Links de Leonita Semi-Double Red-Blue. Deze variëteit heeft twee verschillende kleuren bloemen op dezelfde plant. De plant is compacter en de bloemen raken niet in elkaar verward, waardoor ze gemakkelijker te vervoeren zijn. Rechts staat de Samira Burgundy Wing, een tweekleurige hangplant. "Zelfs in het midden bloeit de variëteit nog uitbundig." Klik hier voor een vergroting van de foto. 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018