potroosje van Roses Forever op veroveringstocht

Geen maat op de Infinity

Wanneer de focus in veredeling of productie sinds jaar en dag op één product ligt, maak je onvermijdelijk ups en down door. Bij een down wordt dan soms (alsnog) besloten e.e.a. over een andere boeg te gooien. Een voorbeeld daarvan is de Deense kweker Rosa ApS, die, in samenwerking met de rozenveredelaar Roses Forever, de potrozenlijn Infinity ontwikkelden.


Rosa en Harley Eskelund en hun zoon Anders (links) op de IFTF 2017 in Vijfhuizen.

Tussen 2008 en 2013 maakte Rosa ApS een paar moeilijke jaren door. "Het was zaak creatief te worden. Waar we echt kansen zagen, was in het vergroten van de productiesnelheid, en zodoende begonnen we aan de ontwikkeling van de Infinity", vertelt Rosa Eskelund van Roses Forever.


Links, Infinity in de kas, van stekje tot plant uit te leveren in 9 weken (met recht de Pink Infinity).

Deze Infinity is nu wereldwijd een bestseller. Het geheim van de maar 9 weken in beslag nemende kweekperiode is naar eigen zeggen een combinatie van genetica en een speciale teelttechniek. De variëteit is van zichzelf compact, resistent voor tal van plagen en rijk aan knoppen.


Nieuw in de Infinity lijn, de rode ‘King of Infinity’

Zoeken naar verbeteringen
Roses Forever is over de laatste jaren gegroeid in alle segmenten van het rozenvak: potozen, tuinrozen en snijrozen. En volgens Rosa is er nog meer ruimte voor groei: "Als veredelaar ben je nooit klaar. Je blijft altijd bezig nieuwe varieteiten te zoeken en bestaande variëteiten verder te verbeteren. Makkelijkere teelt, nieuwe kleuren, grotere bloemen, meer geur, meer knopvorming etc., er is altijd meer dan voldoende ruimte voor verbetering."


Harley Eskelund in een nieuwe Chinese kas met Roses Forever Roses.

De wereld over
Uitbreidingen zijn er niet alleen binnen de productgroepen zelf, ook internationaal is er nog een wereld te ontginnen. "De wereld is groot", weet Rosa, "en recentelijk hebben we ook een ingang gevonden in de Chinese markt. Dat is een mooie aanwinst, maar daarnaast zijn er nog tal van landen en gebieden die voor ons nog onontgonnen gebied zijn.


Het kleurenpallet van de Infinity roses.

FlowerTrials
Roses Forever zal, dit jaar voor het eerst, aanwezig zijn op de FlowerTrials. Het bedrijf is te bezoeken in Aalsmeer (op locatie bij MNP).


Voor meer informatie:
Roses Forever
Rosa Eskelund
T: +45 51 57 19 90
Email: re@rosa.dk
www.roses-forever.com


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018