Prijzen 71ste editie Bloemencorso Bollenstreek uitgereikt

Tijdens de jaarlijkse medewerkersbijeenkomst van het Bloemencorso van de Bollenstreek, zaterdag 19 mei in Hotels Van der Valk Sassenheim-Leiden in Teylingen, werden de corsoprijzen uitgereikt. Ook werd door vicevoorzitter Gerrit Rutgrink nog even kort teruggeblikt op de 71ste corso editie die meer dan een miljoen bezoekers heeft getrokken. Het corsothema luidde Cultuur.

Ongetwijfeld zal het zonnige lenteweer aan de grote belangstelling hebben bijgedragen. In het corso reden achttien praalwagens en de schooiwagen mee, alsmede zo’n dertig luxe en bijzondere wagens. Vernieuwend waren de actieve figuratie, bijzondere muziekkorpsen en de digitale slagen die zijn gemaakt met het online doneren, contactloos betalen bij het schooien en de ontwikkeling van een app om aaneengesloten en op tijd te rijden. Ondanks deze extra geleverde inspanningen lukte het niet overal het corso op tijd te laten rijden, maar was de uitloop acceptabel.De prijzen van de categorieën luxe en bijzondere wagen en mooiste praalwagen waren al eerder op vrijdag 20 april bij de officiële opening van de 71ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek in Noordwijkhout bekend gemaakt. Het uitreiken van de prijzen hadden de winnaars nog tegoed. De stekersprijs en Leo van der Zon entertainmentprijs waren daarentegen nog niet eerder bekend gemaakt. Dat werd bij deze goedgemaakt. De uitslagen zijn als volgt.

Uitslag categorie Luxe wagens

  • 1e prijs New Range Rover Autobiography, Kimman Amsterdam Haarlem BV
  • 2e prijs VW transporter, Sercom Regeltechniek
  • 3e prijs Volvo XC 90, Perflexi BV

Uitslag categorie Mooiste praalwagen
  • 1e prijs The Chinese Dragon, Corsogroep De Zilk
  • 2e prijs Griekse mythologie van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo
  • 3e prijs Romantiek in Bloemen van Keukenhof

Uitslag categorie Stekersprijs
  • 3e prijs Stekersvereniging Kindervakantiedagen Lisserbroek (praalwagen Festivals van Rabobank Bollenstreek-Haarlem eo)
  • 2e prijs Stekersvereniging Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo (praalwagen Griekse Mythologie van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo)
  • 1e prijs – Stekersvereniging Corsogroep KAVB Noordwijkerhout (praalwagen Swing van KAVB Noordwijkerhout)
Leo van der Zon Entertainmentprijs
De winnaars van deze nieuwe prijs zijn Snip en Snap (acteurs op en rond de praalwagen Samen 150 jaar theater van Ondernemersfonds Binnenstad Haarlem)

Chauffeursprijs ‘50 meter prijs’
Chauffeur John van Schooten (praalwagen Chinese Culture along One Belt & One Road van Cathay flower association, China)

Volgend jaar
De 72ste editie van het Bloemencorso van de Bloembollenstreek rijdt volgend jaar op zaterdag 13 april van Noordwijk naar Haarlem. Het nieuwe corsothema is dan “World on the Move” oftewel “Wereld in beweging”, waarbij gedacht kan worden aan de snelle veranderingen in de wereld.

Bron: Bloemencorso Bollenstreek

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018