12 juni, De Kwakel

GO Café: Werken met concepten in potplanten

Het laatste GO-café van dit schooljaar vindt dinsdag 12 juni a.s. plaats. Wij zijn te gast bij Bromelia Specialist B.V. in De Kwakel. Bromelia Specialist is een organisatie die voor vier kwekers het sortiment bromelia’s vermarkt.

Directeur Siegfried Bunnik zal ons welkom heten en de relatie tussen marketing en veredeling toelichten. Hij neemt ons ook mee naar de noviteiten die Bromelia Specialist komend seizoen zal introduceren.


Siegfried van Bunnik tussen de planten.

Stefan van der Heijden van Royal Van Zanten en Nelleke Kreike van Hogeschool Inholland gaan daarna dieper op dit thema in.

Nelleke Kreike is lector Green Biotechnology bij Hogeschool Inholland in het domein Agri, Food & Life Sciences en is geen onbekende bij de Go cafés. Zij doet samen met veredelingsbedrijven en haar studenten onderzoek naar de optimalisering en toepassing van de nieuwste veredelingstechnieken. Ze geeft een toelichting op de laatste stand van zaken van het programma Next Level Sierteelt Veredeling en laat de mogelijkheden zien voor onderzoek en toepassing binnen dit programma. Daarnaast geeft ze vanuit de Amsterdam Green Campus de cursus ‘Novel Breeding Tools’ over deze nieuwe veredelingstechnieken voor werknemers in de veredeling.

Stefan van de Heijden is directeur R&D van veredelingsbedrijf Royal van Zanten in Rijsenhout. Afgelopen voorjaar heeft Royal van Zanten in samenwerking met vier andere sierteeltveredelaars en Amsterdam Green Campus een plan gemaakt voor een gedeelde (virtuele) research faciliteit, waarin samengewerkt gaat worden aan gericht veredelen op verminderde vatbaarheid voor ziekten en plagen. Het plan is te vatten onder de paraplu van Next Level Sierteelt Veredeling. Tevens werkt Royal van Zanten aan de opzet van een incubator voor jonge ondernemers in de veredeling van sierteeltgewassen.

Het programma ziet er als volgt uit:
16:00 uur Inloop en koffie/thee
16:20 uur Welkom door Jan-Willem Donkers namens Groen onderwijscentrum
16:30 uur Bromelia breeding vanuit een marktperspectief door Siegfried Bunnik
17:00 uur Samenwerking in de Sierteeltveredeling door Stefan van der Heijden
17:30 uur Next Level Sierteelt Veredeling door Nelleke Kreike
17:45 uur Rondleiding op het bedrijf door Siegfried Bunnik
18:30 uur Netwerkborrel en lichte maaltijd
19:30 uur Afronding

Adres:
Bromelia Specialist B.V.
Achterweg 11
1424 PN De Kwakel

Toegang is gratis. Aanmelding is verplicht.

Bron: Flower Science

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018