Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvoer pioenen nadert piek

De komende weken is het hoogseizoen voor de pioenenkwekers. Op Royal FloraHolland worden dan rond de 10 miljoen stelen per week aangevoerd. Volop pioenen in allerhande kleuren, geuren en vormen.



De allereerste pioenen zijn al in het vroege voorjaar beschikbaar; dan zijn pioenen nog schaars (en prijzig). Richting de zomer krijgen de planten meer zon en kan het hard gaan. En voor je het weet... barst het pioenenseizoen los. Hoe het aanbod zich precies ontwikkelt, hangt af van de grilligheid van de natuur. Naar verwachting is het hoogseizoen dit jaar van eind mei tot half juni.



Van zachtroze tot toverbaleffect
De roze Paeonia 'Sarah Bernhardt' is al jaren favoriet (jaarlijks worden er 30 miljoen stelen aangevoerd), maar er is meer moois. Naast pioenen in heel veel prachtige kleuren – van wit tot geel, van rood tot paars – heb je ook doorkleurende pioenen. De bloemknoppen van deze pioenen beginnen in één kleur, maar die verandert als de bloemen verder openbloeien, bijvoorbeeld van roze naar oudroze naar wit (Paeonia 'Etched Salmon'). Alsof het toverballen zijn: bijna magisch.

Begin mei is de zomereditie van het inspiratiemagazine '365 dagen bloemen' verschenen, waarin twee pagina's aan (doorkleurende) pioenen zijn gewijd. Dit magazine is ook online te lezen.

Bron foto's: 365 dagen bloemen

Voor meer informatie:
365 dagen bloemen
www.365dagenbloemen.nl

Publicatiedatum: