Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Handelsmissie Zuid-Holland naar China

Zuid-Hollandse Greenport volgend jaar op Universal Horticultural Exhibition

De Zuid-Hollandse handelsmissie in China is vrijdag 18 mei succesvol afgesloten met een meeting van de gedeputeerden Bom-Lemstra en Baljeu met hun collega-bestuurders van de provincie Hebei. Dat gebeurde op de Langfang Trade Fair bij Beijing waar eerder deze week het Zuid-Hollands paviljoen feestelijk werd geopend. De beurs is de belangrijkste internationale zakenbeurs voor de provincie Hebei (80 miljoen inwoners). Met het paviljoen wordt het beste dat Zuid-Holland te bieden heeft, gepresenteerd aan Chinese investeerders en bedrijven.



De delegatie bezocht tijdens de handelsmissie het toekomstige expositieterrein van de World Expo 2019 Beijing stond op het programma, waar de Universal Horticulture Exhibition wordt georganiseerd. Het is een bouwterrein van 503 hectare dat momenteel bouwrijp wordt gemaakt. Adri Bom-Lemstra en Greenport-bedrijven hebben afgesproken dat ook de Zuid-Hollandse Greenport daar volgend jaar zal staan. Met het bestuur van Yanqing, een district van Beijing dat zich zelf aanprijst als “the most liveable part of Beijing”, zijn afspraken gemaakt om een bijdrage te leveren aan de oprichting van een demonstratiecentrum 2.0 in Yanqing om de ontwikkeling van de tuinbouw een duurzame impuls te geven.

Nieuwe superstad
Op de handelsmissie deden Bom-Lemstra en Baljeu en circa 50 Zuid-Hollandse bedrijven en kennisinstellingen een groot aantal locaties in Hebei aan. Ook de wethouders Abee van Lansingerland en Van Velzen namen deel aan de missie. Centraal stond het bezoek aan de bouwlocatie voor de nieuwe superstad Xiongan, 100 kilometer ten zuidoosten van het overbevolkte Beijing. De gedeputeerden en Zuid-Hollandse missiedeelnemers waren de eerste buitenlandse handelsdelegatie die werden rondgeleid op de te ontwikkelen locatie. De Zuid-Holland missieleden hebben aangeboden kennis en kunde te kunnen inbrengen op het terrein van duurzame stedelijke ontwikkeling, waterbeheer en de organisatie van voedselvoorziening.

Bron: Provincie Zuid-Holland
Publicatiedatum: