Mark Hodson, Turcieflor:

Prima verkoop in aanloop Franse Moederdag

Terwijl veel Europese landen vorige week Moederdag vierden (13 mei), zijn de voorbereidingen voor Franse Moederdag (27 mei) in volle gang. Bij Turcieflor, een Franse alstroemeriaveredelaar en kweker van verschillende pot- en tuinplanten, werken ze dag en nacht om aan de vraag te voldoen. Volgens Mark Hodson van Turcieflor lijkt het een betere Moederdag te gaan worden dan vorig jaar.


Pauline Beaudoin en Mark Hodson op de IPM Essen.

"Vorig jaar was het erg warm in de maand mei en gingen mensen het terras op i.p.v. de tuin in. Nu is in elk geval de aanloop minder zonnig geweest. Bovendien hebben grote delen van Frankrijk een koude winter gehad, waarbij in elk geval een deel van de planten is doodgevroren."

Turcieflor kweekt ongeveer 200 verschillende pot- en tuinvariëteiten die ze in heel Frankrijk verkopen aan tuincentra en postorderbedrijven. Volgens Hodson is de postorderverkoop dit jaar erg sterk.

Dit jaar viel Pinksteren op de maandag voorafgaand aan de Franse Moederdag. In Frankrijk is dat een feestdag en wordt er daarom niets verzonden of getransporteerd. Maar volgens Hodson zal de invloed hiervan op de verkoop wel meevallen. "We zullen alleen maar na Pinksteren meer planten moeten versturen."


Turcieflor's nieuwe compacte alstroemeria variëteiten

Volgens Hodson is er een grote vraag naar bloeiende planten in grote potten. "Agapanthussen en dahlia's lijken dit jaar weer populair, samen met onze nieuwe collectie alstroemeria's natuurlijk."

Het lenteseizoen loopt op zijn einde, maar is het inderdaad succesvoller geweest dan vorig jaar? "Het voelt alsof er dit jaar meer tuin- en buitenactiviteiten zijn geweest in Frankrijk. Het seizoen is dit jaar later begonnen dan vorig jaar, maar de tweede helft was zeker erg sterk en de Moederdagverkoop loopt uitstekend. We zullen het nu snel weten.”

Voor meer informatie
Turcieflor
Mark Hodson, Breeder- Grower
Email: mark@turcieflor.com
www.turcieflor.comPublicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018