Hitte van bloemen activeert brandalarm, vrachtvliegtuig maakt noodlanding

Hitte die vrijkwam van een vracht bloemen is waarschijnlijk de oorzaak voor het afgaan van het brandalarm aan boord van een vrachtvliegtuig. Het vliegtuig, afgelopen zaterdag onderweg van Miami naar Amsterdam, maakte een noodlanding op Shannon Airpot, Ierland. Naast bloemen had de vlucht ook paarden aan boord.

Martinair vlucht MPH-7342 had zes bemanningsleden aan boord, waaronder dierenwelzijnsspecialisten voor de 52 paarden in het vrachtvliegtuig. Daarnaast vervoerde het vliegtuig ook bloemen en een voertuig. 

De KLM Cargo Boeing 747-400, die voor Martinair vloog, was op twee uur west van Ierland toen de bemanningsleden verklaarden dat ze een noodsituatie aan boord hadden. 

Nadat het vliegtuig was geland keken brandweerlieden met warmtehittecamera's of er bewijs was dat er brand was ontstaan in het vliegtuig. Uiteindelijk bleek hier geen bewijs voor te zijn. Ook de paarden waren ongedeerd. De hulpdiensten denken nu dat de hitte van de vracht bloemen in de vrachtruimte het brandweeralarm heeft geactiveerd. 

Lees meer op The Irish Times (Pat Flynn)

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018