Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jean-Pierre Schenkeveld, Calor Holland:

“Goede kasverwarming essentieel voor optimale productie”

Tholen - Calor Holland, officieel gestart op 1 maart 2018, is op het eerste gezicht een jong bedrijf. Toch herbergt het bedrijf een schat aan ervaring op het gebied van het ontwerpen, installeren en onderhouden van kasverwarmingsinstallaties. Klaas Althof, Jean-Pierre Schenkeveld, Arno de Veld en Arco Vis hebben hun sporen ruimschoots verdiend op het gebied van kasverwarming in groenten- en sierteelt. Piet van Soest, met ruim veertig jaar ervaring een autoriteit op kasverwarmingsgebied, is als technisch adviseur ook bij Calor Holland betrokken. Jean-Pierre Schenkeveld: "Veel meer ervaring met het verwarmen van kassen krijg je niet zomaar bij elkaar."Voor de mannen van Calor Holland is het de uitdaging om met een zo laag mogelijke energie input een zo hoog mogelijk warmterendement te halen voor een optimale teelt. Het gelijkmatig verdelen van die warmte over de kas is hierbij de sleutel. Vanuit hun kantoor in Stolwijk heeft Calor Holland alle expertise in huis om voor de klant het volledige proces van ontwerp tot installatie te verzorgen. Jean-Pierre: "Een goede temperatuurverdeling in de kas zorgt voor gelijkmatige groei van het product. Dit is zowel voor de productie alsook voor het organiseren van de arbeid erg belangrijk."

Ontwerpplan
Goede kasverwarming begint bij een goed ontwerp. Jean Pierre: "Voor een goed ontwerp is het belangrijk de situatie eerst uitgebreid te inventariseren. Een uitgebreide opneemstaat zorgt er voor dat ieder detail van de installatie uitgebreid belicht wordt van het invullen van primaire zaken als het schermpercentage tot aan het stootplaatje aan het eind van een buisrailinstallatie. Na het doornemen van alle details kunnen wij beginnen met het maken van een warmteverliesberekening en aansluitend het principeschema van de installatie."

Calor Holland richt zich zowel op de Nederlandse markt als op export. Jean-Pierre: "Met onze werkzaamheden in het verleden hebben we een goede naam opgebouwd. Zowel vanuit Nederland als uit het buitenland hebben zich al diverse klanten gemeld. Wij zullen als vanouds ons uiterste best doen om de wensen van onze klanten in te vullen."

Uitgebreid rapport
Zeker in het buitenland tref je regelmatig 'bijzondere' bestaande kasverwarmingsinstallaties aan, vertelt Jean-Pierre. "Deze veelal gedateerde installaties lopen we dan van begin tot eind na om het probleem te achterhalen. Vervolgens inventariseren we welke onderdelen van de installatie vervangen moeten worden en welke onderdelen ingepast kunnen worden in het nieuwe ontwerp. Recent hebben wij bij een grote tomatenkwekerij in de Kaukasus de complete installatie bekeken en een compleet nieuwe opzet verwerkt in een technisch rapport. Wanneer je de lokale teler kunt helpen door het opstellen van een uitgebreid rapport aan de hand waarvan het verwarmen van de kassen de komende jaren zonder problemen kan geschieden, dan geeft dat veel voldoening."

Exportprojecten
Binnenkort wordt het eerste van twee exportprojecten uitgeleverd. Ook mogen de mannen aan de slag bij een teler wiens installatie niet meer naar behoren werkt. Jean-Pierre: "De adviezen uit het technisch rapport mondden uit in een opdracht tot levering van de materialen waarna onder onze supervisie en met lokale lassers de renovatie gerealiseerd gaat worden. De kasverwarming is straks weer op orde, waarbij direct ook rekening gehouden wordt met de uitbreiding van het bestaande bedrijf met twee extra kassen. Het nieuwe opgestelde vermogen in ketelcapaciteit volstaat om tevens de toekomstige uitbreiding te verwarmen."

Oproep
Jean-Pierre: "Pluspunt van een frisse start is dat we voor het komende jaar nog voldoende ruimte hebben om projecten te ontwerpen en uit te voeren. Voor de kwekers die in 2018 een nieuw project realiseren of een bestaande kasverwarmingsinstallatie willen aanpassen, houden wij ons van harte aanbevolen. Stuur ons een bericht of bel gewoon even op."

Voor meer informatie:
Calor Holland B.V.
Nijverheidsweg 20P
2821AW Stolwijk
+31 182 604 871
www.calorholland.com
sales@calorholland.com

Publicatiedatum: 22-5-2018
Auteur: Geert Peeters
Copyright: www.bpnieuws.nl

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

15-8-2018 Robots verplaatsen 240 potten per uur
10-8-2018 Nanotechnologie maakt labanalyses in het veld mogelijk
8-8-2018 Zuurstofsensor voor optimalisatie watergeefstrategie
8-8-2018 Skimmiakweker Ronald van Eijk bij EenVandaag over ontzilting
20-7-2018 Waarborgen van de waterkwaliteit in het bassin met UV
20-7-2018 Drainwater ontzouten zonder nabehandeling
20-7-2018 "Inzet WKK op biomassa en groengas in glastuinbouw vooral bij hoge belichtingsgraad en CO2-behoefte"
19-7-2018 Onderzoek toont aan: actief kool inzetbaar voor waterzuivering glastuinbouw
18-7-2018 CRISPR/Cas9 richt grotere genetische schade aan dan gedacht
16-7-2018 Wageningen Universiteit voor één dag arena voor agrarische legorobots
13-7-2018 Brits bedrijf opent eerste operationele fabriek voor cryogene energie-opslag
13-7-2018 “Uiteindelijk doet het water zelf het harde werk”
10-7-2018 Nobels introduceert nieuwe rooimachine
6-7-2018 "Goalie biedt telers oplossing voor waterlozing"
5-7-2018 “Grondwaterput inzetten bij natuurbranden”
4-7-2018 Slimme doseerpomp brengt middelenvoorraad in kaart
2-7-2018 Lucht hygiëne in weefselkweek kan beter
29-6-2018 Realisatie CO2 neutrale treinterminal langs de A12
29-6-2018 NEN richt nationale normcommissie ‘Drones’ op
28-6-2018 Houtpellets en laagwaardige biomassa meer in beeld

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code