Sneak Peek FlowerTrials #1

Tholen - Nog een paar weken en de sierteelt zal weer in het teken staan van de FlowerTrials. Dit jaar zijn 60 veredelaars van de partij, wederom verspreid over de drie gebruikelijke regio's Aalsmeer, Westland en Rheinland-Westfalen. Van 12 t/m 15 juni gooien zij de schuur open en kan de hele wijde wereld komen kijken wat nieuw, semi-nieuw, oud-in-een-nieuw-jasje, terug-van-weggeweest en natuurlijk helemaal-nooit-niet-weggeweest is.

De komende weken blikken we vast vooruit en lichten we enkele highlights per bedrijf uit. Te beginnen met Dümmen Orange, Ebbing Lohaus, Elsner, Kietzler Jungpflanzen, Selecta one en Westhoff.


De Dümmen Orange FlowerTrials 2018 staan in het teken van ‘Orange is the new green!’. Op de twee locaties in Rheinberg en in Naaldwijk staan twee nieuwe 'duurzaamheidsprotocollen' centraal, GreenGuard en GreenCare, maar is daarnaast natuurlijk ook veel aandacht voor tal van noviteiten. Zoals, bijvoorbeeld, de nieuwe potanjer Macy


Ebbing-Lohaus is in onze contreien misschien iets minder bekend, maar levert diens zaadgoed en jonge planten wel degelijk aan een breed klantenbestand verspreid over de hele wereld.

Een van noviteiten is de Victoriana gold-edged primula: in de lente een prachtige kleurgever op de vensterbank, daarna (april) natuurlijk ook een mooie bloeier in het perk.Elsner Pac produceert in Duitsland, Israël en Afrika een breed assortiment stek en jonge planten. Van oudsher is de pelargonium point of focus, maar met onze eigen NG- Impatiens serie, onze hangende en opgaande Angelonia, Petunia en overige gewassen, is ons assortiment nu kleurrijker dan ooit te voren.

Nieuw is o.a. Flower Fairy Red Splash, een plant met een mooie bolvormige plantopbouw met gemiddelde groeikracht, vroeg- en rijkbloeiend met grote bloemen.


Kientzler Jungpflanzen pakt verder door in de Summersmile series. "Door een nieuwe benadering van het kweken weten Osteospermum Summersmile met een zomerlange bloemenzee tot in de herfst te bekoren en toveren ze zo meteen een glimlach op je gezicht", laat de veredelaar optekenen. "Als potgoed weten Summersmile door hun ruige architectuur van de planten met een goede vertakking te overtuigen."


Selecta one is ook zowel in Duitsland als in het Westland present. Naar eigen zeggen kunnen we meer dan 500 Selecta variëteiten komen bewonderen, met noviteiten in tal van segmenten. Om er een uit te lichten: de Pelargonium Sunrise Benita. Deze pelargonium heeft een heldere rode kleur, een rijke bloei en beschikt over een goede weersbestendigheid. Benita behoort tot de Sunrise serie, welke bestaat uit moderne, commerciële zonale soorten met grote bloemen en groene bladeren.


Westhoff, tot slot, bouwt o.a. verder in de calibrachoa's. De Candy Shop Pixie Stix Mix calibrachoa is een nieuwe mix met nog weer fellere, uitbundigere kleuren. De bloemen trompetteren, in figuurlijke zin althans, stevig rechtop en komen, juist in combinatie met andere kleuren, uitstekend tot hun recht.

Benieuwd naar meer, bezoek dan vooral de website van de FlowerTrials.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018