Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regen zet Canadese kassen onder water

Heftige regenval heeft afgelopen week voor veel schade gezorgd in in Southern New Brunswick, Canada. Ook kwekers ontkwamen niet aan het water, zoals Scott's Nursery, een kweker van potplanten en perkgoed. Zoals goed te zien is op de foto's werd de boel letterlijk onder water gezet.



"De hoeveelheid water, die naar beneden is gekomen, is de grootste hoeveelheid in 15 jaar tijd", vertelt George Scott. "We zijn hier wel wat gewend, het weer kan vaak alle kanten op gaan. Dat maakt telen lastig. Hoewel we ons er natuurlijk zo goed mogelijk op voorbereiden, bijvoorbeeld door het zorgen voor een goede afwatering, kunnen dergelijke hoeveelheden als deze toch nog altijd voor problemen zorgen."



Het ergste is nu achter de rug, weet George. "Het waterpeil is gezakt en we zijn nu bezig met herstelwerkzaamheden. Achterstallige orders worden zo goed en zo kwaad als het gaat verder ingevuld en de interne logistiek zit weer in de opstartfase. Omdat we in grote haast van alles en nog wat op het droge moesten zien te krijgen, heeft dit het teeltschema ontwricht."



Volgens Scott is de vraag, ondanks de vele problemen waarmee ook particulieren te stellen hadden, momenteel goed. "De opkomst in tuincentra valt niet tegen en bijvoorbeeld de Moederdag was echt een goeie dag voor ons. Alles wat we in de schappen konden krijgen, is goed verkocht."


Voor meer informatie:
Scott's Nursery
George Scott
Email: george@scottsnursery.nb.ca
www.scotts-nursery.ca
Publicatiedatum: