Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Autonoom monitoren van groei, plagen en ziekten in de kas

De moderne kas vormt een hightech productie omgeving waarin complexe IPM met biologische bestrijders zorg draagt voor adequate gewasbescherming. Lokale klimaatverschillen leiden doorgaans tot suboptimale condities op plantniveau. Vanwege de grootschaligheid is het ondoenlijk of zelfs onmogelijk voor een kweker om alle individuele planten te controleren op groei en gezondheid, waardoor productieverlies kan ontstaan.



Binnen het project ‘Smart greenhouse horticulture’ werkt BU Glastuinbouw van Wageningen University & Research aan de ontwikkeling van een beslissingsondersteuningssysteem voor plaag en ziektebestrijding. Als doelgewas voor dit project is gekozen voor gerbera. Dit is een meerjarig gewas dat langer gevolgd kan worden. Met een automatische detectiemethode worden ziekten en plagen op m2 schaal in de kas in kaart gebracht. Telers kunnen zo een product met hogere kwaliteit leveren met een lager gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Op dit moment wordt er gewerkt aan verschillende deelonderwerpen waaronder het monitoren van de plantbelasting en de detectie van meeldauw.

Dit project is gefinancierd door de Club van 100 en het ministerie van LNV.

Lees het hele artikel op wur.nl

Publicatiedatum: