win-win, weet Dick van Raamsdonk, HPP exhibitions

IFTEX koppelt met Fresh Produce

"In de VS is dit al jaren een succesvolle formule en ik denk dat het in Afrika ook goed zal werken", zegt Dick van Raamsdonk, de directeur HPP exhibitions. Voor het eerst organiseert hij een vaktentoonstelling voor versproducten (Fresh Produce Africa) naast de International Floriculture Trade Fair (IFTEX) in Nairobi, Kenia (6-8 juni 2018).


Dick van Raamsdonk op de IFTEX 2017 in Nairobi.

"Steeds vaker worden verse producten en verse bloemen gecombineerd, vooral in de VS. Meer en meer grote kopers verkopen beide producten, en door FPA (Fresh Produce Africa) te combineren met de IFTEX wordt het nog aantrekkelijker voor kopers om het evenement te bezoeken." 

"De verse producten en bloemenindustrie zijn beide erg belangrijk voor de Keniaanse economie. Anders dan in de bloemensector zijn fruit- en groentetelers het echter gewend om naar het land te reizen waar ze hun producten verkopen. Nu vragen we echter de kopers om naar het land van productie af te reizen. Dit is iets helemaal anders voor de kopers," legt van Raamsdonk uit.

Ook voor de doorgewinterde IFTEX exposant lijkt de FPA een goede aanvulling te zijn. "Meer producten trekken meer kopers aan. Daarnaast telen diverse bloementelers ook groenten en fruit." 

Volgens van Raamsdonk maakt het nieuwe concept het evenement op twee manieren uniek. "Ten eerste is het de eerste keer dat kopers worden uitgenodigd om naar het land te komen waar hun groenten en fruit worden geteeld en ten tweede is dit een helemaal nieuw concept voor Afrika." 

Exposanten
De FPA wordt in hetzelfde gebouw gehouden (Oshwahl Center) als de IFTEX en er zullen rond 50-60 bedrijven uit de verse producten sector aanwezig zijn (Klik hier voor de complete lijst). Hierdoor is er een groei van 25% in het totale aantal exposanten.

Bezoekers
Bezoekers kunnen zich registeren en volgens van Raamsdonk is het aantal bezoekers tot nu toe in lijn met dat van vorig jaar. "De tentoonstellingen zullen bezoekers van over de hele wereld trekken en de meerderheid zal zich in de komende weken gaan registreren." Ook verwacht hij veel Amerikaanse en Chinese kopers. "Tegen het eind van het jaar zullen er directe vluchten tussen Kenia en de VS zijn en dit zal het nog aantrekkelijker maken voor Amerikaanse kopers om te komen." 

IGTF
Naast de FPA en IFTEX organiseert HPP nog meer tentoonstellingen. De deuren van het internationale handelsevenement Iran Horticulture Industry, de IGTF zijn net gesloten, en ze hebben net de datum van de volgende editie van het evenement aangekondigd: 17-19 april 2019 in het Tehran Exhibition Center (TEC). “Deze voorstelling is vorige maand geëindigd en we kijken ernaar uit om verder te bouwen op het enorme potentieel van de Iraanse tuinbouwsector."

Voor meer informatie: 
HPP Exhibitons
Dick van Raamsdonk
Email: dick@hpp.nl
www.hppexhibitions.com

Fresh Produce Africa (FPA)
www.hppexhibitions.com


International Floriculture Trade Fair (IFTEX)
www.hppexhibitions.com/iftexPublicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018