exporteursmiddag FloraXchange bij Opti-Flor

Zo gaan exporteurs nog efficiënter werken

Om de exporteurs op de hoogte te brengen van de plannen en ontwikkelingen van FloraXchange is op woensdag 16 mei een exporteursmiddag georganiseerd bij Opti-flor in Monster. De belangrijkste onderwerpen, die tijdens deze sessie aan bod zijn gekomen, zijn onder andere de efficiëntie die FloraXchange wil bieden d.m.v. een inkoopdashboard, het feit dat het platform eindklanten niet direct toe laat op FloraXchange en data governance.

In juni 2017 werd bekend dat FloraXchange een andere weg in ging slaan en samen met Royal FloraHolland op gaat trekken in het digitaliseren van de sierteeltsector. Als gevolg hiervan gaan kwekers over naar het kwekersplatform Floriday en wordt FloraXchange het handelskanaal voor kopers die rechtstreeks zaken doen met kwekers. Als gevolg van deze verandering zijn er een aantal nieuwe ontwikkelingen rondom FloraXchange en het platform wil dat de exporteurs hiervan op de hoogte zijn. Gisteren, tijdens de exporteursmiddag, werden de plannen en ontwikkelingen voor het komende jaar toegelicht.De plannen en ontwikkelingen voor het komende jaar

Het belangrijkste doel van FloraXchange is om te zorgen dat exporteurs nóg efficiënter kunnen werken. Daarom gaat FloraXchange een nieuw inkoopdashboard ontwikkelen. Dit inkoopdashboard gaat onder andere zorgen dat exporteurs nog eenvoudiger aanbod kunnen vinden en kunnen zien welke alternatieven aangeboden worden indien een artikel niet leverbaar is.

Data governance
Data governance is een veelbesproken onderwerp, ook bij FloraXchange. Aangezien FloraXchange over veel data beschikt, vindt het platform het heel belangrijk dat het voor iedereen duidelijk is dat de data niet gedeeld wordt met derden en de database goed beveiligd is. Om nog meer zekerheid te bieden, gaat Ernst & Young jaarlijks controleren of FloraXchange zich aan de gemaakte afspraken houdt. EY zet alle resultaten in een rapport en dit rapport wordt vervolgens besproken met een 3-tal exporteurs die zich hebben aangemeld om toezicht te houden op de data governance van FloraXchange.

Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomst.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018