Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bert van Klink, Bioclimatic:

"Ionisatie al 25 jaar oplossing tegen Botrytis in koelcellen"

Tholen - "Innovatief is het na ruim 25 jaar niet meer te noemen, maar toch zijn er nog veel bedrijven die geen ervaring hebben met luchtzuivering als oplossing tegen de verspreiding van Botrytis in koelcellen. Zonde, want deze techniek bestaat al jaren, wordt door tientallen rozenkwekers, plantenkwekers en veredelaars gebruikt en is bij uitstek milieuvriendelijk."



Dat vertelt Bert van Klink van Bioclimatic uit Nieuw-Vennep, een bedrijf dat gespecialiseerd is in moderne desinfectie technieken. Het ioniseren van de lucht - en hoe dat precies in zijn werk gaat kunt u hier lezen - is er daar één van.

Bert: “Door het lage energieverbruik, geen bestrijdingsmiddelen en weinig onderhoudskosten past de techniek helemaal in deze tijd. Wij zijn voornamelijk actief in de voedingsmiddelensector en daarin staat bacterie- en schimmelbestrijding hoog op de agenda. Maar ook voor kwekers kan ionisatie veel toegevoegde waarde leveren. De units zijn van RVS en geschikt voor lage temperaturen. Binnen 24 uur wordt de schimmeldruk in de lucht al sterk verlaagd. Dat betekent dat Botrytis zich niet meer kan verspreiden en zorgt voor een veel lagere uitval van bloemen. Simpel maar effectief."



Het systeem werkt met hoge spanning waarmee ionen worden aangemaakt en die vervolgens in de lucht vrijkomen (en de lucht 'activeren'). Deze ionen zijn instabiel en binden zich met vervuiling in de lucht. Er zitten geen filters in de apparatuur, dus één keer per jaar onderhoud is voldoende.



Voor meer informatie:
Bioclimatic
Nieuw-Vennep
T: 0252 626962
E: info@bioclimatic.nl
www.bioclimatic.nl
Publicatiedatum: