Franse Moederdag: Extra druk door Pinkstermaandag

Tholen - Pinkstermaandag zorgt voor extra druk op de ketel voor spelers op de Franse bloemen- en plantenmarkt. In aanloop naar de Franse Moederdag op 27 mei komt de veilvrije en transportvrije maandag niet bepaald gelegen. Om toch de Franse markt op tijd (27 mei) te bedienen met alle gevraagde bloemen, worden schema's aangepast.

In veel Europese landen is Moederdag achter de rug, maar in Frankrijk zijn de voorbereidingen voor de feestdag in volle gang. Pinkstermaandag (21 mei) zorgt voor extra druk op de ketel in de bloemen- en plantensector. Er wordt niet geveild op de veiling en veel transporteurs en exporteurs hanteren ook een vrije dag.

Ook bij Arcadia Chrysanten merken ze hier de gevolgen van. Voor het bedrijf is de dag niet zo groot als Vrouwendag of de Britse Moederdag, maar kent toch een aantal klanten. Met name de chrysant Anastasia Dark Green is in trek.

Om zeker te weten dat deze klanten vooruit kunnen, zal de chrysantenkweker daarom een aantal exporteurs al op vrijdag product leveren. Daardoor kunnen ze aankomend weekend al boeketten maken. "Daarnaast hebben we besloten dat we, op verzoek van onze klanten, op Tweede Pinksterdag 's ochtends gewoon de webshop uitleveren in Naaldwijk", vertelt Roy Ton van Arcadia.

Ook voor bloemen- en planten exporteur Van Duyvenvoorde zal de week er anders uitzien. "Wij hier in Nederland en ook onze cash & carry in Frankrijk hanteren een vrije dag. Dat betekent eigenlijk gewoon dat alles wat niet gedaan kan worden op maandag, op dinsdag zal moeten gebeuren. Normaliter kopen we in op maandag, nu op dinsdag", vertelt Jan-Willem van der Vijver van Van Duyvenvoorde.

De tussenkomst van Tweede Pinksterdag is volgens hem niet direct een financiële tegenvaller. "Ze hebben de bloemen toch nodig en die worden toch wel verkocht. Het enige is dat het nu een stuk drukker wordt op woensdag omdat wij onze bloemen nu pas dinsdagavond af kunnen leveren bij onze cash & carry in Frankrijk. Qua verkoop zal het met name woensdag dus drukker zijn, wat resulteert in hoger prijzen."

De planten en bloemen, die ieder jaar weer in trek zijn, zijn volgens van der Vijver, rozen (alle kleuren), pioenen, hortensia's en zomerbloemen.


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018