Vragen en antwoorden over nieuwe plantgezondheidsverordening

Vanaf 14 december 2019 gaat een nieuwe plantgezondheidsverordening in. Dit heeft een uitbreiding van de plantenpaspoortplicht als gevolg. Heeft u hierover vragen? In samenwerking met Naktuinbouw, LTO en NVWA zetten we de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij.

Bekijk de meest gestelde vragen en antwoorden over de nieuwe plantgezondheidsverordening.

Wat verandert er?
De nieuwe plantgezondheidsverordening vervangt de huidige Europese Fyto-richtlijn 2000/29/EG. De plantenpaspoortplicht gaat gelden voor alle 'voor opplant bestemde planten'. Volgens de EU-definitie zijn dit planten die volledige planten kunnen voortbrengen en daarvoor bestemd zijn. Deze planten moeten worden uitgeplant, opnieuw worden geplant of geplant blijven. Alles wat we nu teeltmateriaal noemen, valt daaronder (dus ook zaden), maar ook alle 'consumptieve' pot-, perk- en kuipplanten. Er komen wel uitzonderingen, onder meer voor bepaalde zaden en voor de directe verkoop aan de eindgebruiker. Wij informeren u hierover als er meer bekend is.

Meer weten?

Heeft u na het lezen van de meest gestelde vragen en antwoorden nog vragen? Of heeft u specifieke vragen voor de veiling.

Neem contact op met de klantenservicevan Royal FloraHolland.

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018