Vrijdag 1 juni

Open dag Proeftuin Innoventis

Op vrijdag 1 juni organiseert GMN samen met de proeftuin Innoventis een open dag. De bezoekers wordt een veelheid aan onderwerpen voorgeschoteld. Zoals gebruikelijk is er natuurlijk het bezoeken en bespreken van de proefvelden. Daarnaast is er aandacht voor het optimaliseren van het water in de gewasbescherming en zal een presentatie worden gegeven over dit onderwerp. Tevens zal GMN laten zien wat de laatste technologische toepassingen zijn op gebied van precisie landbouw.

Het programma
Vanaf 9:15 uur staat de koffie klaar. Om 9.45 uur start de eerste presentatie van Gerben Barneveld. Het middagprogramma start met dezelfde presentatie om 13.15 uur. Voor wie van de gelegenheid om de licentie te verlengen gebruik wil maken, is het bijwonen hiervan één van de voorwaarden.


proeftuin Innoventis

Kwaliteit en eigenschappen van water
Veel aandacht is er voor het optimaliseren van de kwaliteit van het water waarmee de gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen worden ingezet. Gerben Barneveld van Holland Fyto verzorgt hierover een presentatie. Vertegenwoordigers van mechanisatiebedrijf Wout Hogervorst en Homburg (Hardi) zijn aanwezig en zullen systemen die hierop inspelen demonstreren.

Precisie landbouw
GMN heeft de eerste ervaringen opgedaan met het maken van
dronebeelden van bloembollen velden. In samenwerking met
Beemster Drone wordt de bezoeker geïnformeerd over de eerste resultaten.

Proeven met GNO’s

Zoals gebruikelijk ligt er weer een breed scala aan proeven. Extra
aandacht zal worden besteed aan de resultaten die worden geboekt met gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong (GNO’s).

Licentieverlenging
Uw bezoek aan deze open dag kan meetellen als dagdeel voor de verlenging van uw spuitlicentie.
Het thema is TEELT. De licentieverlenging wordt georganiseerd in samenwerking met Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Om uw bezoek mee te laten tellen voor de verlenging van uw spuitlicentie kunt u zich aanmelden via: https://www.onderwijsgroepnwh.nl/cursus/open-dagen

Bij digitale aanmelding bedragen de kosten € 35,-
bij aanmelding ter plaatse € 45,-

Wij zien u graag op 1 juni aanstaande bij Proeftuin Innoventis in Breezand.

Adres Proeftuin Innoventis: Zandvaart 5a Breezand.

Bron: GMN BV

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018