Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"maar het blijft topsport"

Emsflower levert jaarlijks 700.000 Terazza potrozen

Dit is de tijd van Terrazza rozen, potrozen van De Ruiter Innovations voor tuin, balkon en terras in 15 of 17 cm pot. Het Duitse bedrijf Emsflower GmbH maakt er jaarlijks circa 700.000 voor grote Duitse supermarkten. “Dat doen we al een jaar of zeven”, vertelt Jeroen Stamsnijder van Emsflower, “maar het blijft topsport."


Jeroen Stamsnijder

"Wij hebben graag de processen in eigen hand en produceren daarom zelf het uitgangsmateriaal. Dat steken we van onze eigen planten. We hoeven dus geen moederplantenstock aan te houden en we weten waarmee we aan de slag gaan." Er zit volgens Jeroen wel een zeker gokelement in die stekproductie. "We weten pas hoe groot de orders zijn als we de stekken hebben gemaakt. Maar op basis van onze kennis van het verleden komen we daar doorgaans goed uit."

"De cyclus van stek plukken tot leverbare plant duurt een jaar. Voor een uniform eindproduct moet je dat hele jaar alert zijn en in teelt en oogst goed uitsorteren", legt Jeroen uit. "Van wat we stekken brengt een procent of 20 het niet tot leverbare plant en we zorgen, dat we altijd wat over hebben. Die planten worden weggegooid, actiematig verkocht of verder opgekweekt en later nogmaals aangeboden.

"Zodoende kunnen we het hele seizoen een gelijkmatig product aanbieden. Terrazza’s lenen zich daarvoor. Ze groeien goed weg, knoppen gemakkelijk, trossen goed en zijn stevig. Een mooi assortiment, dat nog steeds wordt verbeterd. Mooi dat De Ruiter ons in die verbeteringen meeneemt.”


Voor meer informatie:
De Ruiter Innovations
Meerlandenweg 55
1187 ZR Amstelveen
Nederland
+31 206 436 516
general@deruiter.com
www.deruiter.com
Publicatiedatum: