Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KMTP/Groei & Bloei 125 jaar

De Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde Groei&Bloei staat dit jaar stil bij haar 125-jarig bestaan. Voorzitter Wim van Vliet blikt terug en vooruit. Op de aanstaande Geraniummarkt bijvoorbeeld. “Wist je dat Moederdag dankzij de KMTP naar Nederland is gehaald?”
 
Op 2 september 1893 werd de afdeling Aalsmeer van de KMTP, zoals de vereniging landelijk bekend staat, opgericht. De ‘moedervereniging’ is nog ouder en dateert uit 1872. De band tussen de plaatselijke KMTP en het hoofdbestuur was niet altijd warm te noemen. Van Vliet: ”Er was altijd een soort haat/liefde verhouding. Het was ook uitzonderlijk dat de leden/kwekers hier min of meer hun eigen gang gingen en ook allemaal beroepskwekers waren want je kon als kwekersknecht geen lid worden. Dat is natuurlijk allemaal veranderd. Er waren uiteraard nog veel kwekers toen en uit de initiatieven van de KMTP zijn onder andere ook de veilingen in 1912 voortgekomen.“

Publicatiedatum: