Kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel

VS: Young's Plant Farm ontvangt MPS-GAP-certificaat

Young's Plant Farm werd in 1961 opgericht door Gene Young. Het is nog steeds een familiebedrijf waar 3 generaties werkzaam zijn, op 3 locaties in Alabama en North Carolina, met ruim 16 hectare binnen en het equivalent buiten aan onder andere hoogwaardige een- en meerjarigen en kerststerren die voor verschillende grote retailers worden gekweekt. 
 


Drew Young maakt deel uit van de 3e generatie op Young's Plant Farm. Hij is nauw betrokken geweest bij de MPS duurzaamheidscertificering. Young streefde eerst MPS-ABC na en behaalde in januari 2016 hun MPS-A-kwalificatie. Drew: "Ons bedrijf is gericht op de productie van de hoogst mogelijke kwaliteit planten met de meest ideale esthetiek van het eindproduct, terwijl we daarnaast de meest duurzame productieprocessen toepassen. Als Young's voelen we ons verantwoordelijk om op zo’n manier te produceren dat toekomstige generaties kunnen genieten van de planten die we kweken, en dit kan worden bereikt met processen die onze hulpbronnen en het milieu helpen beschermen."
 


Na het behalen van MPS-ABC begon Arthij van der Veer, algemeen coördinator MPS in Noord-Amerika, in 2017 met Young's Plant Farm te werken aan hun MPS-GAP certificering (goede landbouwpraktijken). Volgens Drew "heeft MPS-GAP ons een manier geboden om de veiligheid, traceerbaarheid van producten, duurzaamheid en milieubewustzijn van ons bedrijf te meten. Het behalen van deze certificering heeft ons bedrijf geholpen om ons op deze punten te verbeteren en heeft ons ook geholpen ons op nog hogere toekomstige doelen voor te bereiden."
 


MPS (More Profitable Sustainability) verleent graag het MPS-GAP (V10)-certificaat aan Young's Plant Farm. Dit zal gebeuren middels een officiële ceremonie tijdens Cultivate 2018. Meer informatie hierover volgt later.
 
Voor meer informatie
MPS
Ton Stek
T:+31635121396
E: t.stek@my-mps.com
www.my-mps.com

Young’s Plant Farm
youngsplantfarm.com

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018