Kordes Roses en Rosa Danica

"Combinatie snij- en potroos dankzij nauwe samenwerking met veredelaar"

Je hebt vast wel gehoord van de 1rose, een nieuwe variëteit die lijkt op een snijroos, maar eigenlijk een potroos is. Wat je misschien niet weet, is dat dit product het resultaat is van een nauwe samenwerking tussen het Duitse rozenveredelingsbedrijf Kordes Roses en de Deense potrozen kweker Rosa Danica. De twee werken al vele jaren samen en dit heeft geresulteerd in vele variëteiten, waarvan de 1rose de nieuwste toevoeging is. 
 


Al meer dan 30 jaar werkt Rosa Danica samen met de Duitse veredelaar W. Kordes om nieuwe Kordana potrozen te ontwikkelen. "Rosa Danica A/S is een moderne kwekerij die in 1987 opgericht is. Het Deense bedrijf heeft in totaal 14 hectare aan kassen met de nieuwste technologieën, en produceert jaarlijks meer dan 12 miljoen potrozen. Het voornaamste doel is om planten van uitstekende kwaliteit te produceren", vertelt Wilhelm-Alexander Kordes, directeur van W. Kordes Söhne.

Kordes is een vijfde generatie familiebedrijf dat al 130 jaar gespecialiseerd is in het veredelen en produceren van rozen. Het Duitse bedrijf biedt snij-, tuin- en potrozen aan en hun assortiment staat bekend als het meest complete assortiment ter wereld. Naast Denemarken worden potrozen van Kordes succesvol geproduceerd door gespecialiseerde kwekers in onder andere Nederland, Rusland, België, Frankrijk, Italië, Japan en Zuid-Afrika. 

De samenwerking van Kordes en Rosa Danica op het gebied van onderzoek en ontwikkeling heeft geresulteerd in een groot aantal nieuwe variëteiten en collecties. "Ons doel is dat onze variëteiten passen bij alle eisen die producenten, distributeurs en consumenten kunnen bedenken. En ik denk dat onze huidige variëteiten dit zeker doen", zegt Kordes. 

De nieuwste variëteit van Rosa Danica en Kordes is 1rose. Deze nieuwe variëteit lijkt op een snijroos, maar is eigenlijk een potroos. "Deze variëteit is perfect als decoratie voor in huis, als cadeau voor een speciaal persoon of voor speciale gebeurtenissen."  

Tot nu toe zijn van deze variëteit rode, limoen en roze variëteiten beschikbaar en deze worden jaarrond aangeboden. Er worden op het moment al testen uitgevoerd met meer kleuren, dus de variëteit zal de komende jaren in steeds meer kleuren beschikbaar worden. "Het wortelsysteem levert al het nodige water en voedingsstoffen en zorgt voor een houdbaarheid van 4-6 weken. De grote bloem van 8-10 in diameter, gecombineerd met de uitstekende houdbaarheid van de plant, maakt de 1rose echt uniek", legt Kordes uit. 

De 1rose wordt geleverd in een EasyWater pot die door Rosa Danica is ontwikkeld. "Dit systeem verlengd de houdbaarheid van de roos en garandeert een juiste irrigatie en toevoer van voedingsstoffen."

"Van de gloednieuwe 1rose tot de al bestaande collecties als Kordana Classic, Kordana Grande, Fantasia en RosAroma - we hebben het volste vertrouwen dat de rozen van Kordes en Rosa Danica het hart van iedere bloemenkenner verovert", zegt Kordes.

Voor meer informatie:
Kordes Roses
www.kordes-rosen.com
 
Rosa Danica
www.rosa-danica.dk
 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018