Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kordes Roses en Rosa Danica

"Combinatie snij- en potroos dankzij nauwe samenwerking met veredelaar"

Je hebt vast wel gehoord van de 1rose, een nieuwe variŽteit die lijkt op een snijroos, maar eigenlijk een potroos is. Wat je misschien niet weet, is dat dit product het resultaat is van een nauwe samenwerking tussen het Duitse rozenveredelingsbedrijf Kordes Roses en de Deense potrozen kweker Rosa Danica. De twee werken al vele jaren samen en dit heeft geresulteerd in vele variŽteiten, waarvan de 1rose de nieuwste toevoeging is. 
 


Al meer dan 30 jaar werkt Rosa Danica samen met de Duitse veredelaar W. Kordes om nieuwe Kordana potrozen te ontwikkelen. "Rosa Danica A/S is een moderne kwekerij die in 1987 opgericht is. Het Deense bedrijf heeft in totaal 14 hectare aan kassen met de nieuwste technologieŽn, en produceert jaarlijks meer dan 12 miljoen potrozen. Het voornaamste doel is om planten van uitstekende kwaliteit te produceren", vertelt Wilhelm-Alexander Kordes, directeur van W. Kordes SŲhne.

Kordes is een vijfde generatie familiebedrijf dat al 130 jaar gespecialiseerd is in het veredelen en produceren van rozen. Het Duitse bedrijf biedt snij-, tuin- en potrozen aan en hun assortiment staat bekend als het meest complete assortiment ter wereld. Naast Denemarken worden potrozen van Kordes succesvol geproduceerd door gespecialiseerde kwekers in onder andere Nederland, Rusland, BelgiŽ, Frankrijk, ItaliŽ, Japan en Zuid-Afrika. 

De samenwerking van Kordes en Rosa Danica op het gebied van onderzoek en ontwikkeling heeft geresulteerd in een groot aantal nieuwe variŽteiten en collecties. "Ons doel is dat onze variŽteiten passen bij alle eisen die producenten, distributeurs en consumenten kunnen bedenken. En ik denk dat onze huidige variŽteiten dit zeker doen", zegt Kordes. 

De nieuwste variŽteit van Rosa Danica en Kordes is 1rose. Deze nieuwe variŽteit lijkt op een snijroos, maar is eigenlijk een potroos. "Deze variŽteit is perfect als decoratie voor in huis, als cadeau voor een speciaal persoon of voor speciale gebeurtenissen."  

Tot nu toe zijn van deze variŽteit rode, limoen en roze variŽteiten beschikbaar en deze worden jaarrond aangeboden. Er worden op het moment al testen uitgevoerd met meer kleuren, dus de variŽteit zal de komende jaren in steeds meer kleuren beschikbaar worden. "Het wortelsysteem levert al het nodige water en voedingsstoffen en zorgt voor een houdbaarheid van 4-6 weken. De grote bloem van 8-10 in diameter, gecombineerd met de uitstekende houdbaarheid van de plant, maakt de 1rose echt uniek", legt Kordes uit. 

De 1rose wordt geleverd in een EasyWater pot die door Rosa Danica is ontwikkeld. "Dit systeem verlengd de houdbaarheid van de roos en garandeert een juiste irrigatie en toevoer van voedingsstoffen."

"Van de gloednieuwe 1rose tot de al bestaande collecties als Kordana Classic, Kordana Grande, Fantasia en RosAroma - we hebben het volste vertrouwen dat de rozen van Kordes en Rosa Danica het hart van iedere bloemenkenner verovert", zegt Kordes.

Voor meer informatie:
Kordes Roses
www.kordes-rosen.com
 
Rosa Danica
www.rosa-danica.dk
 

Publicatiedatum: 15-5-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

18-7-2018 Enigma Flowers doet mee in Floranti
17-7-2018 Ontdek online het Floriadeterrein Almere 2022
17-7-2018 Beekenkamp en Syngenta combineren Poinsettia portfolio
17-7-2018 Houweling bouwt grootste zonnedak van Zuid-Holland
16-7-2018 Nieuwe speler op de markt voor insectengaas wil voor frisse wind gaan zorgen
16-7-2018 Flinke compostbrand bij afvalverwerker Hoeksebaan
13-7-2018 Decorum partner van BGI Duitsland
13-7-2018 Asocolflores en AgroCheck samen achter wanbetalers aan
12-7-2018 Ook Noord-Amerikaanse markt wil met bruikbare data telen
12-7-2018 DŁmmen Orange neemt callaveredeling Nieuw-Zeelandse Bloomz over
12-7-2018 Denemarken: Knud Jepsen wijdt 1,8 hectare aan cannabis
11-7-2018 Veredelaar deelt ton winst met telers in ontwikkelingslanden
11-7-2018 Eerste editie thriathlon smaakt naar meer
10-7-2018 3,8 miljoen euro voor innoverende MKB-bedrijven
10-7-2018 Sportief Anthura fiets 190K bij gelegenheid 80-jarig jubileum
10-7-2018 Het enorme groeipotentieel voor het veiling-wiel
10-7-2018 David van Mechelen nieuwe financieel directeur FloraHolland
9-7-2018 Willem Heemskerk nieuwe voorzitter Bloemencorso Bollenstreek
9-7-2018 Veredelaars op marktverkenning in Barcelona
9-7-2018 Elite-certificaat uitgereikt aan Sakata Ornamental Europe

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code