Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
DaVinc3i Community bijeenkomst: de Consument Centraal

Logistiek van de toekomst

Het programma voor de Davinc3i Community bijeenkomst ‘De Consument Centraal’ op 20 juni a.s. in het Kriterion in Rotterdam is bekend. In verschillende deelsessies ontdek je samen met experts uit het bedrijfsleven en het onderzoek wat de wensen van de eindgebruikers betekenen voor verschillende spelers in de sierteeltketen. Door als teler, handelaar, transporteur of retailer goed te anticiperen op deze wensen, creëer je nieuwe kansen en business en zorg je voor een efficiëntere bedrijfsvoeringThema’s deelsessies
De middag bestaat uit 2 rondes met deelsessies. Op het aanmeldformulier kun je aangegeven naar welke deelsessies je voorkeur uitgaat. Hieronder vind je een toelichting bij de verschillende thema’s:

1. Consument gedreven teelt
    In deze sessie zullen toonaangevende bedrijven in de sierteelt en tuinbouw hun ervaringen over consument gedreven teelt delen. Op basis van welke consumentendata sturen ze hun teelt en hoe komen ze aan die data? Waar lopen ze tegenaan bij het opzetten en uitvoeren van consument gedreven teelt?
2. Consumenten data voor betere prijsvoorspellingen (o.v.b.)
    Meer inzicht in de wensen van de consument leidt betere prijsvoorspellingen. Tijdens deze deelsessie is er aandacht voor de kennis die je hiervoor nodig hebt en hoe je aan deze kennis komt om vervolgens de prijsvoorspellingen te verbeteren.
3. De toekomst van de logistiek – en de rol van de consument
    Hoe ziet de logistiek er over een aantal jaren uit, wat betekent dat voor de verschillende spelers in de sierteelt keten en welke rol heeft de consument hierin? Michiel van Veen (Royal Lemkes) deelt zijn visie hierover en Fijke Duijnhouwer presenteert de uitkomsten van haar onderzoek naar een nieuwe manier om klanten te clusteren op basis van regio’s waardoor transport efficiënter te organiseren is.
4. Blockchain als tool voor consumentenvertrouwen
    Consumenten vragen steeds vaker naar de herkomst van de producten die ze kopen. Om hierover informatie op een betrouwbare en efficiënte manier te delen maken verschillende voorlopers gebruik van blockchain technieken. In deze deelsessie delen zij hun ervaringen: wat is de meerwaarde en wat zijn de uitdagingen van het inzetten van deze techniek voor het bieden van transparantie richting consumenten.
5. Optimaal beheer van virtuele voorraden
    Door optimaal gebruik te maken van virtuele voorraden kunnen consumenten beter op maat worden bediend en kunnen kosten worden verminderd door in totaal minder voorraad in de keten te hebben. Dit biedt niet alleen kansen voor retailers. Ook groothandelaren, (merk)producenten en logistiek dienstverleners kunnen hier hun voordeel mee doen. Deze deelsessie gaat in op deze voordelen en wat er voor nodig is.
6. Virtual Reality als tool voor consumentenonderzoek
    Virtual Reality biedt allerlei nieuwe mogelijkheden om interesses van klanten en consumenten in beeld te krijgen. Bijvoorbeeld als het gaat over hoe planten en bloemen het beste gepresenteerd kunnen worden.  Ook kan er met virtual reality achtergrond informatie bij producten worden gegeven en worden gemeten welke informatie wordt bekeken. Ervaar tijdens de sessie de mogelijkheden van Virtual Reality. Jos van den Puttelaar (WEcR) vertelt hoe deze techniek tot nu toe is toegepast en geeft inzicht in de uitkomsten.
7. Kansen en grenzen van e-tail om in te spelen op de behoefte van de consument
    De online verkoop van bloemen en planten staat volop in de aandacht. In deze sessie worden de kansen en grenzen van online verkoop belicht. Hoe vullen verschillende verkoopkanalen elkaar aan en hoe maak je een afweging?
8. Consument gedreven ketenmanagement
    Hoe ga je als keten om met de steeds verder differentiërende vraag van uit de markt? Deze vraag staat centraal in de deelsessie consument gedreven ketenmanagement. Friesland Campina geeft inzicht in hoe zij hier in hun keten mee omgaan. Vervolgens kijken we naar parallellen en verschillen met de sierteeltketen.
9. Rondleiding Groot Handelsgebouw (o.v.b.)
    Het Groot Handelsgebouw, waar deze bijeenkomst plaatsvindt, is een broedplaats van start ups en scale ups. Tijdens een rondleiding maak je kennis met verscheidenheid van de bedrijven in het gebouw en maak je kennis hoe innovatie wordt gestimuleerd.

Aanmelden
Meld je hier aan voor deelname aan de 2 deelsessies. Hier vind je ook informatie over de kosten voor deelname.

Locatie
Kriterion, Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam

Publicatiedatum: 16-5-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

19-7-2018 Deadline voor IGOTY-awards uitgesteld
18-7-2018 "Staat de Nederlandse glastuinbouw internationaal nog steeds op nummer 1?"
18-7-2018 Floraliën zetten Gentse Feesten in de bloemen
17-7-2018 Volgende editie Hortiflorexpo IPM Shanghai vindt plaats in 2019
17-7-2018 Weer meer exposanten op Naivasha Horticultural Fair
17-7-2018 IPM Discovery Center vervangt Hortivation
17-7-2018 Save the date: China Business Week
16-7-2018 Westland Event 2018 over datagedreven tuinbouw
16-7-2018 Opleiding bemonstering van planten op 4 september
13-7-2018 Holland Paviljoen op Agro-Innovation
11-7-2018 Mprise Agriware voor het eerst op Plantarium
11-7-2018 Kindercorso vaart mee tijdens Varend Corso Westland op 3, 4 en 5 augustus
9-7-2018 Salon du Végétal ontvangt meer dan 10.000 bezoekers
6-7-2018 Frankrijk: internationaal karakter tweede editie Salon du Végétal
6-7-2018 Kas voor kinderdagverblijf valt in de prijzen tijdens HortiHeroes
5-7-2018 Kindercorso vaart mee tijdens Varend Corso Westland
4-7-2018 Nieuwe vakbeurs Outdoorplaza Euregio 2018 afgelast
2-7-2018 Zimbabwe: Tuinbouw maakt zich op voor sterke comeback
2-7-2018 China: steeds meer interesse in tuinbouwproducten
2-7-2018 Litouwse sierteelt heeft behoefte aan kennisboost

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code