Internationale sierteeltsector richt zich op de Chinese markt

China: Eerste ‘World Garden Show’ in Chang'an

Onlangs werd de eerste World Garden Show gehouden in de Chinese stad Chang'an, in Haining Zhejiang van 27 april tot 3 mei. Het thema ‘Zoek nieuwe tuinbouwmiddelen, deel nieuwe zakelijke retailkansen en streef samenwerking na’ was gericht op de oprichting van een internationaal uitwisselingssysteem en bevordering van de wereldwijde ontwikkeling van de sierteelt via het enorme potentieel van de tuiniersmarkt in China.Meer dan 1000 deskundigen uit meer dan 20 landen woonden de 11 belangrijkste forums bij over 60 verschillende onderwerpen. De 20.000 m2 beslaande vakbeurs werd door meer dan 100.000 mensen bezocht. De deelname van sectorprofessionals en consumenten heeft veel nieuws gebracht voor de toekomst van de sierteeltsector, op het gebied van retail, middelen, formats en zakelijke kansen. 

De beurs ontving goede recensies van veel sectordeskundigen, wat van belang is voor de Chinese industrie. De beurs bracht voor het eerst zwaargewichten in de internationale sierteeltsector samen in Haining, om het algemene ontwikkelingsplan te bespreken en een panoramisch beeld te verkrijgen over de internationale concepten en prestaties in de sector.

In het hoofdforum deelden 10 sprekers uit China, de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nederland hun professionele opvattingen over tuinierstrends en de ontwikkeling van de internationale handel, om de toekomstige ontwikkeling van de sector te verkennen. In 7 subforums deelden 31 sprekers hun praktische ervaringen, onderzoeksresultaten en innovatieve ideeën.James Alexander-Sinclair kreeg applaus van het publiek voor zijn humoristische en dynamische presentatie over de ontwikkeling van het Britse tuinontwerp van de middeleeuwen tot de 21ste eeuw, inclusief kleine stadstuin, ommuurde tuin, landelijke tuin en open veldtuin op het platteland. James is juryvoorzitter bij de bloemenbeurzen RHS Chelsea en in Moskou. Hij heeft een column in National Gardener Magazine en heeft vele tv-shows gepresenteerd bij de BBC en Channel 4. Hij startte met tuinontwerp in 1992 en sindsdien is zijn kunstwerk overal in het Verenigd Koninkrijk te zien, waaronder Horatio's Garden in Glasgow, Schotland, gericht op het idee dat tuinen goed zijn voor de gezondheid.
 


De voorzitter van Hongyue Horticultural Corporation, een toonaangevend bedrijf in de Chinese sierteelt, Jiang Shengde, hield een toespraak ter afsluiting van het forum, ook als vicevoorzitter van de Zhejiang Floriculture Association, lid van Qianjiang Calligraphy Association, leraar aan de Zhejiang Sci-Tech University en houder van twee prijzen (‘Golden Taurus Award-Leading Man of Zhejiang New rural Construction’ en ‘Man of the Year-China Flower and Tree Industry’ in 2015).
 


Hij richtte 'GardenMaker' op, de eerste tuincentrumketen in China, gericht op de integratie van tuinieren in je levensstijl, wat een nieuw tijdperk inluidt van digitale naar fysieke retail (O2O).Jiang was 20 jaar geleden al optimistisch over de Chinese tuiniersmarkt toen hij zijn bedrijf begon als een binnenlandse grassen- en kruidenhandelaar. Door de jaren heen heeft hij via Hongyue steeds meer hoogwaardige nieuwigheden geïmporteerd en hij gelooft dat er nog meer gediversifieerde flora in China geïntroduceerd kan worden. Hongyue zal zich er dan ook nog meer op richten om van China een mooier land te maken en meer mensen te laten genieten van een levensstijl waar tuinieren bij hoort.

De beurs introduceerde een nieuwe format, met geïntegreerde bijdragen van wetenschap, expositie en participatie. De beurs viel samen met twee andere evenementen: de IPPS China conferentie en de raadsvergadering van de Zhejiang vereniging van landschapsarchitectuur.Tijdens de beurs werden er meer dan 5000 sierteeltvariëteiten getoond uit 20 landen. Ook waren er meer dan 100 bedrijven - deskundig op het gebied van plantenonderzoek, commerciële productie, accessoires, verkoopkanalen en consumenten - met hun producten aanwezig. Genoemd kunnen worden de bekende zaadleveranciers TAKII, SAKATA, SCHONEVELD, BENARY, FLORANOVA, plantenleveranciers Seuren, Peter, David Austin, evenals toonaangevende bedrijven die voor het eerst zaken doen met de Chinese markt: Evison, WGI, Son & KOOT, Kent & Stowe.De eerste permanente locatie van het International Flower Festival werd gevestigd in de Chinese Millennium stad.

De ‘World Garden Show’ heeft een permanente locatie gevestigd in de stad Chang'an, die een geschiedenis kent van meer dan 1000 jaar. Het ‘Chang'an Flower Town’ project is opgestart door Hongyue Horticultural Corporation. De stad vormt het hart van de Chinese sierteeltsector en is gericht op zowel zaken als wonen en integreert kwekerijen, handel, logistiek, wonen, toerisme en opleiding.De bloemenstad zal de volgende onderdelen bevatten:

Het Sino-US Horticultural Technology Exchange Centre moet de basis vormen voor het bevorderen van de uitwisseling en samenwerking van Chinese en Amerikaanse tuinbouwbedrijven.

Het Flora Creative Park zal de lokale verse snijbloemenproductie en verwerking combineren met beurzen en beleving en een platform vormen voor de training en uitwisseling van bloemenliefhebbers en professionals.

Hongyue Gardener School zal, geleid door Hongyue, door middel van internationale leraren en het educatieve culturele sierteeltcurriculum, het tuinieren bevorderen en tuiniers opleiden.De beurs en de stad hadden een unieke charme door de combinatie van de oude Chinese cultuur en de geavanceerde internationale bloementechnologie.

Voor meer informatie:
World Garden Show
www.worldgardenshow.cn


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018