Europese kwekers halen maartverliezen in

Het weer in Europa is de afgelopen maand verbeterd. In combinatie met Moederdag , resulteerde dit in drukke tijden voor kwekers. Ze zijn blij met hun volle agenda, maar weten wel dat het een uitdaging is om wat ze in maart vanwege het koude weer hebben verloren weer in te halen. Ook de Deense kweker Gartneriet Tvillingegaarden werkte overuren in aanloop naar Moederdag, maar denkt ook na over manieren om hun verkoopverlies in maart tijdens de rest van het seizoen in te halen.


Annie Agger tijdens FloraHolland in Naaldwijk.

Annie Agger van Tvillingegaarden/Butterfly Garden legt uit dat maart 2018 een erg koude maand was in Denemarken en in vele delen van Europa, wat resulteerde in een lage vraag naar veel tuinplanten: "We beginnen ons Campanulaseizoen al in januari, maar zagen in maart een ongewone daling van de vraag naar campanula’s, heel anders dan vorig jaar. Gelukkig werd het weer rond Pasen (1 april) beter, wat zich geleidelijk ook in een toename van de vraag naar onze planten vertaalde. Het weer is momenteel erg goed en de vraag is hoog, vanuit landen in heel Europa." 

Naast het weer speelt ook Moederdag een belangrijke rol. "Deze feestdag, die in veel landen op 13 mei wordt gevierd, stuwde de vraag verder omhoog omdat de campanula een populair Moederdagcadeau is."

Alhoewel de vraag voor Moederdag hoog was, is Gartneriet Tvillingegaarden de maand maart nog niet vergeten. "We moeten het verlies inhalen dat we die maand hebben geleden." Volgens Agger is dit een grote uitdaging. "We hebben nu meer producten te bieden en het verkopen van meer producten kan moeilijk zijn, maar ons brede assortiment maakt het gemakkelijker. Daarom proberen we ook hogere prijzen te behalen voor onze seizoensproducten."

Na het Campanula hoogseizoen zullen ze geleidelijk hun Lavendulaseizoen ingaan, dat momenteel aan kracht wint. "De vraag naar de Lavendulas stijgt en net als ons Campanula assortiment wordt dit assortiment regelmatig bijgewerkt met onze zelf veredelde rassen, waardoor we opvallen." Hun nieuwste aanwinst is de Lavendula angustifolia 'Endless Joy' blauw. "Deze variëteit heeft een diepblauwe bloem, compacte groei, bloeit overvloedig, en is langbloeiend en winterhard." De bloem werd vorig jaar geïntroduceerd en volgens Agger zijn de reacties positief.

Voor meer informatie
Gartneriet Tvillingegaarden / Butterfly Garden
Sales manager Annie Agger
Email: aa@50015.dk
50015.dk


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018