Slimme robot scout op plantafwijkingen

De IRIS! Scoutrobot detecteert ziekten, ongedierte, tekorten en andere plantafwijkingen in een vroeg stadium. De robot biedt ook een nauwkeurige telling van het aantal vruchten en de oogstprognose, evenals gedetailleerde informatie over het klimaat en het milieu. Het systeem is naar eigen zeggen uniek vanwege zijn kunstmatige intelligentie en zijn vermogen om actief te leren. De robot voorspelt gewasstress en levert informatie die gewasbeschermingsinspanningen efficiŽnter maken, en dat kan weer zorgen voor minder middelengebruik en vermindering van het oogstverlies.De IRIS! bestaat uit de gepatenteerde SABER TM -sensor, gemonteerd op een zelfrijdende trolley die autonoom werkt in kassen met een buis-railsysteem. De scoutrobot is ontwikkeld door Metazet FormFlex, Ecoation en Micothon: alle gerenommeerde namen in de glastuinbouw.

De IRIS! erkent ziekten, plagen, tekorten en abnormaliteiten in de gewassen in een vroeg stadium. Scoutingresultaten worden automatisch opgeslagen in de cloud voor onmiddellijke analyse en verwerking. Gebruikers hebben toegang tot de resultaten op hun pc, tablet of smartphone. Het AI en Deep Learning brein van de robot wordt steeds slimmer door actief leren. De detectie van gewasstress en gewasbescherming via de IRIS! Scoutrobot wordt in de loop van de tijd steeds beter. Ziekten hoeven niet meer tot een uitbraak te komen, omdat ze in een vroeg stadium worden herkend en tijdig kunnen worden behandeld.

De IRIS! Scoutrobot levert aanzienlijke besparingen op arbeid en gewasbeschermingsmiddelen. De grootste besparing is echter het voorkomen van ziekte-uitbraken door tijdige behandeling. De IRIS! is meer dan een scoutrobot voor het herkennen van gewasstress. Het platform kan worden voorzien van een gyrosensor om de toestand van het buisrailsysteem te bewaken. Het bevat ook sensoren voor het meten van vochtigheid, omgevingstemperatuur, CO2, temperatuur van de plant en fotosynthetische actieve straling. Het complete microklimaatprofiel kan eenvoudig per plant in de software worden gevisualiseerd. Daarnaast biedt de robot nauwkeurige fruittellingen en kleurbeoordeling en kan hij oogstprognose voor de hele kas bieden. Dit alles maakt optimaal kassenbeheer mogelijk en stelt telers in staat om hun gewas in veel meer details te bekijken. De verzamelde gegevens worden veilig opgeslagen in de cloud. De IRIS! is beschermd tegen aanvallen van buitenaf dankzij het nieuwe en gepatenteerde cloudgebaseerde informatiebeveiligingsprotocol en de modernste IoT-beveiligingsstandaarden.
De IRIS! wordt klantspecifiek in bedrijf gesteld, aangepast aan uw specifieke gewas, kas en klimaat. Voor 2018 is slechts een beperkt aantal van deze machines leverbaar. De IRIS! is het resultaat van een internationale samenwerking tussen Metazet-Formflex, Ecoation en Micothon. Het zijn bekende namen in de glastuinbouw, automatisering en crop sensing / machine learning.

Nominatie
De IRIS! Scoutrobot is genomineerd voor de GreenTech Concept Award.
Op onze gezamenlijke stand tijdens GreenTech Amsterdam op 12, 13 en 14 juni 2018 vertellen onze specialisten u er alles over. U kunt zich aanmelden voor uw bezoek op de website van GreenTech, registratie is gratis bij inschrijving voor 4 juni. We zien u graag tijdens GreenTech op standnummer 12.107 in Amsterdam RAI.

Voor meer informatie:
Ecoation
www.ecoation.com
info@ecoation.comMicothon
www.micothon.nl
micothon@micothon.nlMetazet/FormFlex
De Lierseweg 6
2291 PD   Wateringen
T +31 (174) 22 58 22
F +31 (174) 22 58 20
metazet@metazet.com
www.metazet.com

Publicatiedatum: 8-5-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

17-8-2018 Heeft rozenteelt in EthiopiŽ toekomst?
17-8-2018 Droogtemaatregelen blijven van kracht
16-8-2018 Belichte teelt fossielvrij met latente warmteterugwinning
15-8-2018 Assortiment duurzame gewasbescherming bollenteelt groeit gestaag
14-8-2018 Limburgse agrariŽrs leveren verboden bestrijdingsmiddelen in
13-8-2018 Video: teeltadviseurs Svensson vergelijken gerbera met cymbidium
13-8-2018 Groenten en planten gedijen op stro
10-8-2018 Voorzichtigheid geboden met oppervlaktewater wegens veel blauwalg
10-8-2018 Meer afrikaantjes, meer bijen, betere lelies
10-8-2018 Noodweer valt mee, blije telers tonen volle bassins
9-8-2018 Watermodule in digitale tool voor service en onderhoud
7-8-2018 Einde Europese droogte in zicht
7-8-2018 Artistieke video brengt stekproductie Floritec Oeganda in beeld
7-8-2018 Nieuw cursusseizoen duurzaamheid met HNT en Plantweerbaarheid
7-8-2018 Alleen aanwezigheid waterstofperoxide in water geen garantie op schone kas
6-8-2018 "Druppelirrigatie in pioenen scheelt de helft"
6-8-2018 Gnatrol SC biedt uitkomst tegen varenrouwmug
20-7-2018 Telers mediwiet in de wachtrij voor licentie
18-7-2018 "Inline-druppelsysteem ideale beregening tijdens warm en droog weer"
17-7-2018 Onderzoek verkent interconnectie geur en kleur in roos genoom

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code