VitroPlus licht assortiment uit

De wonderlijke wereld van de varen

Vitro Plus heeft een aantal mooie Dryopteris soorten in het assortiment en die het graag bij u even onder de aandacht wil brengen. Het geslacht Dryopteris is erg groot met meer dan 225 soorten en zo’n 77 hybriden. Het herbergt het grootste aantal goede tuinvarens waarvan de meeste winterhard zijn in zone 7. Voor elke tuin is er wel één te vinden. Ze verspreiden zich niet erg snel in tuinen, hebben korte rizomen waardoor het mooie compacte pollen blijven. Na een aantal jaren is het misschien wel nodig om de pol te scheuren waardoor hij vitaal blijft. Als de plant eenmaal geacclimatiseerd is in de tuin, is dit geslacht vaak ook aardig droogte tolerant. De naam komt uit het Grieks en betekent bosvaren. Een kenmerk van veel soorten in deze groep is de geschubde bladsteel met schubben in kleuren die variëren van brons, goud, bruin tot zwart. Dit resulteert in mooie taferelen bij het ontrollen van de bladeren in het voorjaar.


Links de Dryopteris championii , rechts de Dryopteris astra

 
Dryopteris atrata
Mooie solitaire varen tot 1 meter hoog. De bladsteel is bedekt met zwarte schubben. Bij het ontrollen van de bladeren doet dit denken aan een olifantenslurf. Zeer decoratief en spannend! Deze donkere nieuwe ontrollende slurven doen het erg goed in combinatie met pastelkleurige voorjaarsbloemen.
 
Dryopteris championii
Een groenblijvende, goed winterharde tuinvaren tot 90 cm groot. Eén van de beste Dryopteris soorten voor de winter. Hij verdient een prominent plekje in de border omdat hij overwintert met donkergroen blad. Laat in het voorjaar verschijnen de prachtige appel-groene nieuwe bladeren. Een uitstekende varen voor beginners!

'Plant in de kijker' is een uitgave van Vitro Plus, waarmee het geïnteresseerden nader kennis wil laten maken met het brede assortiment varens. In deel 2, waaruit hierboven het eerste stukje is opgenomen, staat de Dryopteris centraal. Voor meer, klik hier voor 'Plant in de kijker #2'


Voor meer informatie:
Vitro Plus
P.O. Box 1
4328 ZG, Burgh-Haamstede
T: +31 (0)111 46 80 88
F: +31 (0)111 46 86 08
www.vitroplus.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018