Ruzie over wel-niet veilen op Hemelvaartdag

Tholen - FloraHolland veilt, met uitzondering van Eelde, niet op Hemelvaartsdag (donderdag a.s.). Tot woede van kwekers en handelaren, die wijzend op de Moederdag een paar dagen later (zondag), daar geen begrip voor op kunnen brengen.

De ruziënde partijen vinden elkaar publiekelijk in reacties op o.a. de tweet van bloemenhandelaar Dave van der Meer: "Drukste week van het jaar, zomerse temperaturen en @FloraHolland sluit donderdag 10 mei gewoon de deuren... Weinig verstand en feeling met de handel in de ivoren toren #fail." Aad van den Enden, manager bij Royal FloraHolland, verdedigt de veiling door te wijzen op het feit dat dergelijke besluiten altijd alleen genomen worden in afstemming met klanten en kwekers. Waarop anderen - enfin, u kunt het zelf nalezen.

Het AD sprak verschillende telers en handelaren en komt tot de volgende conclusie. Kwekers hebben juist nu veel handel en willen dat juist nu aan de man brengen, maar voor de grotere handelspartijen, die immers makkelijker een voorraadje kunnen aanhouden en op een volgende dag gewoon wat meer karren verstouwen, is een vrije dag geen probleem (en bovendien goedkoper i.v.m. hogere loonkosten).


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018