Microflor kiest voor QuickPlug Auto 40

De afgelopen maanden heeft Microflor verschillende soorten lijmpluggen onder de loep genomen. Na een aantal grootschalige proefprojecten werd de knoop doorgehakt en kiest men voor het model Auto 40 van het Nederlandse QuickPlug. Dit model voldoet naar eigen zeggen het best aan de eisen die het bedrijf en diens klanten stellen. Kwaliteits- en R&D-coördinator Arne Steelandt legt uit.

Meest uniform
"In onze zoektocht naar de beste plug voor onze jonge planten zetten we proefprojecten op met verschillende types. Twee batches jonge planten die in deze pluggen werden opgekweekt, vertrokken intussen al richting klant. Binnenkort volgt er een derde. De eerste reacties van onze afnemers op de Auto 40-plug waren positief. Vooral de uniformiteit binnen eenzelfde tray sprong meteen in het oog. Een belangrijk criterium, want hoe gelijkvormiger de jonge planten, hoe gemakkelijker de verdere opkweek."

Waarom de jonge planten in de QuickPlug gelijkmatiger opgroeien dan in het huidige systeem? Arne: “De Auto 40-pluggen kunnen tijdens het volledige groeiproces in dezelfde tray blijven staan. Bij ons huidige systeem is dat niet het geval: halfweg het groeiproces moeten de planten overgezet worden van een tray met 72 naar een tray met 60 vakken om de planten meer ruimte te geven.”

Geen stress tijdens de groei
Die tussentijdse overplaatsing bezorgt de planten stress. “Na het overzetten moeten de planten zich een moment herstellen voor ze verder kunnen groeien. Het gevolg laat zich raden: verschillen in plantgrootte binnen eenzelfde tray."

De bedoeling is om vanaf begin 2019 alle jonge planten via de Auto 40-plug van QuickPlug uit te leveren.

Voor meer informatie:

Microflor
Lichtelarestraat 87
9080 Lochristi
+32 9 326 82 80
+32 9 326 82 80
E: info@microflor.be
www.microflor.be

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018