Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Biobest verhoogt kapitaalhefboom voor verdere expansie

Biobest kondigde op 3 mei aan dat het een kapitaalverhoging van 10 miljoen euro heeft afgerond, met een optie voor een bijkomende schijf van 10 miljoen euro op een later tijdstip. Mérieux Développement komt aan boord als nieuwe aandeelhouder met een minderheidsbelang. Meerderheidsaandeelhouder Floridienne en Mérieux Développement delen eenzelfde langetermijnvisie. Beide strategische aandeelhouders zijn vastbesloten een bijdrage te leveren aan duurzame landbouw en menselijke gezondheid. "Met onze betrokkenheid in Biobest willen we Biobest steunen om uit te groeien tot de wereldleider in biologische gewasbescherming en bestuiving."

“We hebben al ruimschoots aangetoond dat we in staat zijn het aanbod aan onze telers stap voor stap te verbreden en te versterken. Onze ambitie is helder: we willen voor hen de meest betrouwbare partner zijn. Het geeft veel voldoening om vast te stellen dat onze inspanningen ook beloond worden. In 2017 konden we meer dan 30 % groeien door een combinatie van interne groei en strategische acquisities,” zegt Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest. ”Er zijn bovendien nog kansen genoeg om onze impact op duurzaamheid in de tuinbouw te vergroten; verder verbeteren van onze service, onze productgamma uitbreiden en onze activiteiten geografisch uitbouwen. Deze kapitaalverhoging is een mooie erkenning van wat we al bereikt hebben en stelt ons verder in staat om aan de hand van nieuwe initiatieven het potentieel en het enthousiasme van onze mensen alle kansen te blijven geven. Ik ben ervan overtuigd dat we zullen blijven groeien aan een tempo dat ver boven het marktgemiddelde ligt.”

Jean-Marc gaat verder: “Het is steeds een voordeel voor ons geweest te kunnen rekenen op een aandeelhouder met een langetermijnvisie. Ik ben blij dat Mérieux Développement en Floridienne de handen in elkaar hebben geslagen. Ze delen eenzelfde visie. Beiden hebben de sterke ambitie om een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling. Als aandeelhouder van Biobest beschikken ze over een krachtig vehikel om de gewenste maatschappelijke impact te realiseren. Biobest krijgt niet alleen extra financiële middelen ter beschikking, we krijgen ook toegang tot de expertise en het indrukwekkende netwerk van Mérieux Développement. Ook dat wordt een belangrijke troef voor ons bedrijf.”

Over Floridienne
Floridienne is een Belgische industriële groep die investeert in bedrijven die Europees of wereldleider zijn in marktniches of nichemarkten. De activiteiten zijn gefocust rond drie sectoren: luxe voedingsproducten, levenswetenschappen en chemie. Floridienne is beursgenoteerd op Euronext Brussel.

Over Mérieux Développement
Mérieux Développement investeert in groeikapitaal en innovatiefinanciering in de sectoren gezondheid en voeding. Mérieux Développement ondersteunt ondernemers en bedrijven, overal ter wereld, met producten en diensten die echte vooruitgang bieden. Het stelt zijn industriële ervaring en uitgebreid netwerk ter beschikking. Mérieux Développement is een filiaal van Institut Mérieux, dat momenteel meer dan 17.000 personen tewerkstelt en een geconsolideerde omzet realiseerde van meer dan € 2,9 miljard in 2017.

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com


Publicatiedatum: 4-5-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

17-8-2018 Bestuurlijke paniek rondom 'Polenhotel' Maasdijk
16-8-2018 Nu ook Engelse vertaling On the way to PlanetProof
16-8-2018 Koersval Bayer na uitspraak Roundup
15-8-2018 Droogte is voor tuinders ‘bijzondere omstandigheid’
10-8-2018 "Duurzaamheidstransitie stimuleren in plaats van beleidsmatig afdwingen"
8-8-2018 Aron Boerefijn nieuwe netwerkcoördinator Chrysant LTO Glaskracht Nederland
6-8-2018 Hoe meer kennis, hoe beter met het oog op klimaatbestendige plantproductie
20-7-2018 Nieuwe partij sluit zich aan in campagne voor emissiebeperking
20-7-2018 Nieuwe partner voor World Horti Center
19-7-2018 "Nu blijkt dat het niet blijft bij alleen kijken"
18-7-2018 Jaap Breugem nieuwe senior manager Achmea Agro
18-7-2018 Overheid maakt miljoenen aan extra onderzoeksgelden vrij voor WUR
17-7-2018 Grootste vangst illegale gewasbeschermingsmiddelen ooit
16-7-2018 Openstelling najaarsronde SDE+
16-7-2018 Omzet Veiling Rhein-Maas in eerste helft 2018 met 1,9% gestegen
16-7-2018 Huisvesting van arbeidsmigranten: kwaliteit waarborgen belangrijk
16-7-2018 Bedrijven investeren bijna 3,4 miljard euro in groene technieken
13-7-2018 Inhoud portemonnee agrarische huishoudens krimpt voor vierde jaar op rij
12-7-2018 "Trots op koppositie sector in de energietransitie"
11-7-2018 "We zijn een vonk die een vuurtje bij ondernemers aanwakkert"

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code