Biobest verhoogt kapitaalhefboom voor verdere expansie

Biobest kondigde op 3 mei aan dat het een kapitaalverhoging van 10 miljoen euro heeft afgerond, met een optie voor een bijkomende schijf van 10 miljoen euro op een later tijdstip. Mérieux Développement komt aan boord als nieuwe aandeelhouder met een minderheidsbelang. Meerderheidsaandeelhouder Floridienne en Mérieux Développement delen eenzelfde langetermijnvisie. Beide strategische aandeelhouders zijn vastbesloten een bijdrage te leveren aan duurzame landbouw en menselijke gezondheid. "Met onze betrokkenheid in Biobest willen we Biobest steunen om uit te groeien tot de wereldleider in biologische gewasbescherming en bestuiving."

“We hebben al ruimschoots aangetoond dat we in staat zijn het aanbod aan onze telers stap voor stap te verbreden en te versterken. Onze ambitie is helder: we willen voor hen de meest betrouwbare partner zijn. Het geeft veel voldoening om vast te stellen dat onze inspanningen ook beloond worden. In 2017 konden we meer dan 30 % groeien door een combinatie van interne groei en strategische acquisities,” zegt Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest. ”Er zijn bovendien nog kansen genoeg om onze impact op duurzaamheid in de tuinbouw te vergroten; verder verbeteren van onze service, onze productgamma uitbreiden en onze activiteiten geografisch uitbouwen. Deze kapitaalverhoging is een mooie erkenning van wat we al bereikt hebben en stelt ons verder in staat om aan de hand van nieuwe initiatieven het potentieel en het enthousiasme van onze mensen alle kansen te blijven geven. Ik ben ervan overtuigd dat we zullen blijven groeien aan een tempo dat ver boven het marktgemiddelde ligt.”

Jean-Marc gaat verder: “Het is steeds een voordeel voor ons geweest te kunnen rekenen op een aandeelhouder met een langetermijnvisie. Ik ben blij dat Mérieux Développement en Floridienne de handen in elkaar hebben geslagen. Ze delen eenzelfde visie. Beiden hebben de sterke ambitie om een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling. Als aandeelhouder van Biobest beschikken ze over een krachtig vehikel om de gewenste maatschappelijke impact te realiseren. Biobest krijgt niet alleen extra financiële middelen ter beschikking, we krijgen ook toegang tot de expertise en het indrukwekkende netwerk van Mérieux Développement. Ook dat wordt een belangrijke troef voor ons bedrijf.”

Over Floridienne
Floridienne is een Belgische industriële groep die investeert in bedrijven die Europees of wereldleider zijn in marktniches of nichemarkten. De activiteiten zijn gefocust rond drie sectoren: luxe voedingsproducten, levenswetenschappen en chemie. Floridienne is beursgenoteerd op Euronext Brussel.

Over Mérieux Développement
Mérieux Développement investeert in groeikapitaal en innovatiefinanciering in de sectoren gezondheid en voeding. Mérieux Développement ondersteunt ondernemers en bedrijven, overal ter wereld, met producten en diensten die echte vooruitgang bieden. Het stelt zijn industriële ervaring en uitgebreid netwerk ter beschikking. Mérieux Développement is een filiaal van Institut Mérieux, dat momenteel meer dan 17.000 personen tewerkstelt en een geconsolideerde omzet realiseerde van meer dan € 2,9 miljard in 2017.

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com


Publicatiedatum: 4-5-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

14-6-2018 Voortzetting samenwerking in bloemenbollenwereld
12-6-2018 "Arbeidsmigranten van grote economische waarde voor Nederland"
8-6-2018 VBW zet in op compensatie btw-verhoging voor bloemisten
8-6-2018 Tekort aan bedrijventerreinen in Westland dreigt
8-6-2018 "Geef tuinbouw de ruimte, daar profiteren alle Limburgers van"
8-6-2018 "Heeft familie voldoende capaciteiten in huis om zelf internationale groei te managen?"
7-6-2018 Hoe krijg je je arbeidskosten omlaag?
6-6-2018 Nieuwland zet in op expansie
5-6-2018 Klein jaar uitstel voor boete op inhouding huisvesting
5-6-2018 Yvonne de Jong nieuwe directeur Aeres Agree
5-6-2018 "Tuinbouw kan wereldkampioen energietransitie worden"
5-6-2018 Vragen en antwoorden over nieuwe plantgezondheidsverordening
1-6-2018 Overheid ondersteunt maar kosten voor bedrijfsleven
31-5-2018 Greenport Nederland opgericht
30-5-2018 Inzicht in de arbeidsmarkt helpt bij het vinden van de juiste mensen
30-5-2018 Celstraffen geëist voor fraude in Westlandse tomatenhandel
30-5-2018 "In 2030 komt 50 PJ uit aardwarmte"
29-5-2018 Minder bureaucratische hobbels en meer maatwerk om statushouder aan het werk te helpen
28-5-2018 Bedragen minimumloon per 1 juli 2018
28-5-2018 Westlanders willen een integere burgemeester

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code