Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vereniging Glastuinbouw Etten-Leur:

"Roep inbraakgolf halt toe met GPS peilzenders"

Er is volgens de Vereniging Glastuinbouw Etten-Leur (VGT) een inbraakgolf gaande waarbij inbrekers het voorzien hebben op poolfust en bedrijfsmiddelen van tuinders in voornamelijk de buitengebieden. De VGT roept op om poolfust en bedrijfsmiddelen te voorzien van GPS peilzenders.

"De dieven hebben nu hun oog weer laten vallen op Eps poolfustvouwkratten. Het lijken wel professionele bendes die weten waar net kratten zijn afgeleverd. Vele ondernemers hebben al geïnvesteerd in camera`s en alarminstallaties. Dit schrikt de dieven niet af.
Uit camerabeelden blijkt dat ze met vrachtwagentjes het erf op komen, de beveiliging onklaar maken en alles meenemen," aldus de VGT.

"Onze leden hebben niet de indruk dat meldingen bij de politie, soms voorzien van camerabeelden, er toe leiden dat deze criminelen worden opgepakt. Het speelt al meer dan een jaar. Politie en verzekeringsmaatschappijen hebben de zaken in onderzoek."

Het bestuur van de VGT heeft besloten haar leden te faciliteren om hun fustvoorraad e.d. te voorzien van GPS peilzenders. "Wij adviseren onze leden dit toe te passen en zij hebben aangegeven hiermee onmiddellijk aan de slag te gaan."

Voor meer informatie:
Vereniging Glastuinbouw Etten-Leur
Jos Buijs, secretaris
06-57348006
ver.secr.buijs@kpnmail.nl
Publicatiedatum: