Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
JUB Holland schiet militaire begraafplaats Grebbeberg te hulp

Gratis tulpen voor gevallen helden

Bloembollenkweker JUB Holland uit Noordwijkerhout is woensdag de ‘held’ van De Grebbeberg. Nadat de bollenhandelaar het nieuws hoorde dat noodweer de helft van de - inmiddels geruimde - 10.000 tulpen bij de graven op het militaire Ereveld had verwoest, schonk het bedrijf spontaan enkele duizenden nieuwe exemplaren. Precies op tijd om ze nog in de grond te zetten.



Medewerkers van de Oorlogsgravenstichting (OGS) waren daar woensdag tot laat in de middag mee bezig. Vrijdag moeten tulpen volop in bloei staan. Kweker Dolf Uittenbogaard van JUB: “Deze jongens hebben hun leven gegeven in de strijd tegen de Duitse bezetter.” Beheerder Charles Willemsen zegt “dolblij te zijn met dit fantastische initiatief. Anders had het Ereveld er vrijdag een stuk minder representatief uitgezien." Met de nieuwe voorjaarsbloeiers is de nationale driekleur bij elk graf toch weer hersteld: oranje en rode tulpen, witte zerk en blauwe viooltjes.



Komende vrijdag wonen prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven de nationale herdenking in Rhenen bij. Militair Ereveld de Grebbeberg is de eerste oorlogsbegraafplaats van Nederland. Regelmatig worden er militairen uit de Tweede Wereldoorlog herbegraven die elders in Nederland zijn gesneuveld en in familiegraven lagen begraven. Het ereveld telt nu ruim 850 graven. Sinds 1946 doet deze begraafplaats dienst als een van de drie nationale herdenkingsplekken.



Fotocredit: VidiPhoto
Publicatiedatum: