Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Richard Fox (Kenia) nieuwe voorzitter van Union Fleurs

De internationale bloemenhandelsvereniging Union Fleurs koos onlangs een nieuwe president en raad van bestuur tijdens de jaarlijkse algemene vergadering in San Remo, Italië, op 14 april 2018. De nieuwe raad van bestuur van Union Fleurs zal de komende twee jaar (2018-2020) geleid worden door voorzitter Richard Fox (Kenia), bijgestaan door vicevoorzitter Frank Zeiler (Duitsland).

Als afspiegeling van het wereldwijde bereik van Union Fleurs en haar positie als organisatie voor de internationale bloementeelthandel, bestaat de nieuwe bestuursraad van Union Fleurs uit een internationaal team:

* Richard Fox, voorzitter (Kenya Flower Council, Kenia)
* Frank Zeiler, vicevoorzitter en voorzitter van de EU-sectie (BGI, Duitsland)
* Matthijs Mesken, voorzitter wereldhandelscommissie (VGB, Nederland)
* Augusto Solano, voorzitter commissie Amerikaanse continent (Asocolflores, Colombia)
* Martin Estad, voorzitter potplantencommissie (Flora Dania, Denemarken)
* Paolo di Massa, relatiemanager (ANCEF, Italië)

In de zestigjarige geschiedenis van de organisatie is het de eerste keer dat het voorzitterschap van de vereniging naar een vertegenwoordiger van een niet-Europees land gaat, zoals opgemerkt door Richard Fox tijdens zijn eerste toespraak als nieuwe voorzitter van Union Fleurs. Dit weerspiegelt op adequate wijze de voortdurende ontwikkelingen in de internationale toeleveringsketen voor sierteelt: de laatste jaren is er een duidelijke intensivering geweest van de rol van bloemenbedrijven die in Afrika en Zuid-Amerika zijn gevestigd of die daar hun bloemen vandaag halen.

Richard Fox
Richard Fox is de huidige voorzitter van de Kenya Flower Council. Hij is al 25 jaar intensief betrokken bij de Keniaanse tuinbouwsector en heeft een leidende rol gespeeld bij de bevordering van sociale en ecologisch duurzame bedrijfspraktijken in de sector. Hij is sinds 2008 lid van de bestuursraad van Union Fleurs en is sinds 2014 vicevoorzitter.

De verkiezing van Frank Zeiler, managing director van BGI - de Duitse vereniging van groothandelaren en importeurs van bloemen en planten - als vicevoorzitter en voorzitter van de EU-sectie, is ook significant. Het is een goede stap richting het versterken van de coördinatie, vertegenwoordiging en bevordering van de gemeenschappelijke belangen van (groot)handelaren in siergewassen in de hele EU binnen de vereniging, maar ook in het kader van de communicatie van Union Fleurs met de Europese instellingen in Brussel. Dit zal worden bekroond met nieuwe initiatieven om betrokkenheid, coördinatie en grotere zichtbaarheid te stimuleren van het lidmaatschap van potplantenbedrijven binnen de EU-sectie van Union Fleurs.


De nieuwe raad van bestuur van Union Fleurs 2018-2020. Van links naar rechts: Augusto Solano (Asocolflores, Colombia), Frank Zeiler (BGI, Duitsland), Richard Fox (Kenya Flower Council), Sylvie Mamias (secretaris-generaal Union Fleurs), Matthijs Mesken (VGB, Nederland) en Paolo Di Massa (ANCEF, Italië). (Niet aanwezig: Martin Estad, Flora Dania, Denemarken)

De nieuwe voorzitter en bestuursraad van Union Fleurs zal zich richten op de geherdefinieerde strategische activiteitsgebieden, hierbij voortbouwend op de belangrijkste prioriteiten die vanaf 2014 zijn uitgezet door de vertrekkende raad van bestuur van Union Fleurs, samen met de leden, onder leiding van de vertrekkende President Herman de Boon.

Op de jaarlijkse algemene vergadering van Union Fleurs in San Remo vorige week, onder het gastheerschap van ANCEF (de Italiaanse lidorganisatie van Union Fleurs), waren er meer dan 25 deelnemers uit 11 landen aanwezig. Ook waren er gasten van andere internationale organisaties in de sierteeltsector. Vertegenwoordigers van de internationale tuinbouwvereniging AIPH, de internationale vereniging van sierkwekers CIOPORA, en het Floriculture Sustainability Initiative (FSI) droegen actief bij aan de gedachtenuitwisseling tijdens het tweedaagse evenement. 

Het programma omvatte een bezoek aan het potplanten- en kruidenbedrijf Vigo Gerolamo in Albenga en aan Biancheri Creations in Campo Rosso. Deelnemers waren aan de hand hiervan erg positief over de opgedane inzichten in de stand van zaken en de toekomstperspectieven van de bloemensector van San Remo. ANCEF voorzitter Paolo di Massa en burgemeester van San Remo, Alberto Biancheri - die deelnamen aan de bijeenkomst van Union Fleurs op 14 april - benadrukten beiden in hun toespraken de hernieuwde dynamiek en opwindende toekomstige mogelijkheden voor de sierteeltsector in San Remo.

Als eerbetoon voor de vertrekkende voorzitter van Union Fleurs, Herman de Boon, en zijn buitengewone bijdragen als lid van de raad van bestuur van Union Fleurs sinds 2012 en als voorzitter sinds 2014, werd de heer De Boon tijdens het afsluitende galadiner op 14 april in het San Remo Casino door de leden van Union Fleurs unaniem tot erevoorzitter van Union Fleurs benoemd.

Voor meer informatie:
Union Fleurs
E: communications@unionfleurs.org
www.unionfleurs.org

Publicatiedatum: 7-5-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

21-6-2018 Floweracademy.NL viert 12,5 jarig jubileum
20-6-2018 Licentieovereenkomst Koppert Cress - Colombiaanse teler Pomario getekend
20-6-2018 Veha Plastics verder met nieuwe eigenaren
20-6-2018 Sportieve toeleveranciers op de mountainbike
20-6-2018 Geurende en duurzame tuinrozen
19-6-2018 “Ons klantenpotentieel wordt steeds groter dus groeien wij mee”
19-6-2018 WHC ontvangt 2.000 bezoekers
15-6-2018 Nieuwkoop Europe bouwt 2,5 hectare bij
15-6-2018 Selecta one wint FleuroStar Award
15-6-2018 Decorum sluit aan bij FSI
14-6-2018 Toenemende zorgen over vermiste werknemers na vulkaanuitbarsting
13-6-2018 Vernieuwde Quick Plug bundelt 75 jaar kennis en ervaring
13-6-2018 "Strategische rol voor biorationals in gewasbeschermingsmarkt"
13-6-2018 Pokon overgenomen door Evergreen Garden Care
13-6-2018 Henk Spoon nieuwe bestuursvoorzitter Bloemenbureau Holland
12-6-2018 Beekenkamp breidt verkoopactiviteiten in Frankrijk uit
12-6-2018 150 gasten schuiven aan bij jaarlijkse Sion Flower Dinnen
12-6-2018 Chrysantentop in Hensbroek
12-6-2018 Uitreiking eerste NAFI-certificaat
11-6-2018 FleuraMetz wijzigt bestuursstructuur

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code