Maurice Wijnands, CAAC:

Zo biedt CAAC uitdagingen aan fijnmazig transport het hoofd

Tholen - De transitie van old school klokken naar KOA en directe verkoop vereist aanpassingsvermogen op tal van gebieden. Een daarvan is de wereld van de logistiek, waar door toenemende fijnmazigheid bij kwekers en handel het interne transport steeds complexer wordt. Dienstverleners op dat gebied moeten dan ook alle zeilen bijzetten en zien hun werk voortdurend evolueren.


Maurice en zijn zus Antoinette

Een bedrijf dat daar over mee kan praten is CAAC (Collectief Aan- en Afvoer Centrum), een samenwerkingsverband van kwekers en transporteurs dat sinds begin jaren '90 allerlei logistieke diensten faciliteert. Vanouds bestond dit voornamelijk uit het verzorgen van de interne logistiek op de veiling, maar de afgelopen jaren heeft het Kopen op Afstand en klok voor verkoop hier een nieuwe manier van werken bij gebracht. “Vroeger werkten we vooral in opdracht van vervoerders, maar de focus verschuift meer en meer naar (online) platforms, kwekers, kopers en bloemisten”, vertelt Maurice Wijnands, directeur CAAC.

Dat heeft ook voor CAAC zelf de nodige veranderingen meegebracht. Werkte men vroeger louter vanuit het hoofdkantoor in Aalsmeer, sinds begin 2017 is daar een box op Venus (het bedrijventerrein naast de veiling in Naaldwijk) bijgekomen. Omdat het werk daar in hoog tempo op CAAC afkwam, was uitbreiding gewenst, maar door ruimtegebrek was dat niet mogelijk. En toen kwam Flower Warehouse, gevestigd op het nabij gelegen industrieterrein de Strijp in beeld. Maurice: “Flower Warehouse biedt (gekoeld) voorraadbeheer, order picking en distributie voor Gro4U, een club kwekers verenigd in Zentoo en Unicum. Omdat zij de ruimte hadden, die wij zochten en omdat wij elkaar mooi kunnen aanvullen – zij de handling, wij de distributie – bood dit een ideale uitkomst.” (meer informatie over de samenwerking vindt u hier).

Fijnmaziger
Een nieuw type klant is het online platform, een soort waarvan er de laatste paar jaren een heel bos als paddenstoelen uit de grond geschoten is. Als er één plek is waar het begrip fijnmazigheid op van toepassing is, is het wel hier. Dit, vertelt Maurice, leidt tot nieuwe klandizie en pilot projecten. “Zo starten we volgende week een pilot met een nieuw platform, waarbij we samen willen kijken waar de voornaamste knelpunten zitten en hoe we die eruit kunnen halen. Ook zijn we betrokken bij het project OPS, “Optimalisatie Sierteelt Transport”. Dit is een soort back office module, die je onder een platform kunt hangen en waarmee orders automatisch en zo efficiënt mogelijk verdeeld worden. Doel is om de planning aldus te automatiseren en altijd de optimale, slimste route voor iedere bloem en plant te vinden.”

CAAC BV is in januari 2017 overgenomen door Maurice enAntoinette Wijnands (broer, zus)
Maurice en Antoinette doen er alles aan om aan de vraagstukken uit de snelveranderende sierteeltketen te beantwoorden door innovatie en project matigesamenwerkingen.Voor meer informatie:
CAAC
postbus 1060
1430 BB Aalsmeer
MauriceWijnands 0297390829
Antoinette Wijnands 0297 390830

E info@caac.nl
www.caac.nl


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018