Krapte op arbeidsmarkt vraag om extra inspanning voor behoud personeel

Tholen - Gisteren, 1 mei, was het internationaal Dag van de Arbeid. In veel landen, zoals België en Polen, is dit een officiële feestdag en dus een vrije dag. In Nederland niet. In de glastuinbouw wordt gewoon doorgeplukt, maar niet zonder stil te staan bij het belang van de arbeiders onder glas. Marianne Vlak van uitzend- en detacheringsbureau abflexkracht: “De krapte op de arbeidsmarkt wordt steeds nijpender.”Het gaat goed met de sector en dat is te merken aan de vraag naar arbeidskrachten. Marianne: “Twee jaar geleden hadden we een overaanbod aan werkwilligen en was er eigenlijk te weinig vraag naar arbeidskrachten om iedereen aan het werk te helpen. Nu is de situatie volledig omgedraaid en staan de klanten in de rij voor werknemers. Met de nodige extra inspanningen lukt het ons nog steeds om aan de vraag naar arbeid te voldoen.”

Groei
Ook Michael Koers van Uitzendbureau Watch Out merkt aan de vraag naar arbeidskrachten dat het goed gaat met de sector. “Op dit moment is het de drukste periode van het jaar. De groei gaat momenteel zo hard dat we het haast niet bij kunnen houden qua personeel. We doen ons uiterste best om voldoende personeel te werven en hopen over een aantal weken weer iets meer lucht te hebben.”

Om voldoende personeel te werven zet Watch Out in op zichtbaarheid. Michael: “We plaatsen advertenties, laten zoveel mogelijk ons gezicht zien. 99% van ons personeel is Pools. Daar hebben wij goede ervaringen mee.”

Onderscheidend

Bij het werven van personeel is het steeds belangrijker om onderscheidend te zijn. Michael: “Er wordt aan alle kanten aan personeel getrokken en steeds vaker ontdekken ons Poolse werknemers ook dat ze kans maken op hogere functies.”

Het binnenhouden van personeel is ondertussen minstens even belangrijk weten ze bij beide bureaus. Marianne: “Het behouden van het personeel is niet alleen de taak van het uitzendbureau. Het moet een gezamenlijke inspanning zijn, ook van de teler. Het personeel komt namelijk bij de teler over de vloer en moet zich daar dus ook thuis voelen.”

Dag van de Arbeid
Bij abflexkracht proberen ze onderscheidend te zijn door net even die extra aandacht aan hun personeel te geven. Dat kan door middel van een nieuwsbrief in het Pools en het Engels, maar ook door kort stil te staan bij de Dag van de Arbeid. Marianne: “We merken dat vandaag veel Polen vrij zijn.” Ook de deelname van de Poolse nationale voetbalploeg aan internationale toernooien is een reden om personeel extra in het zonnetje te zetten. Marianne sluit af met een tip voor de teler: “Nodig je flexwerkers zeker ook uit bij barbecues en feestjes en geef ze daarnaast ook zo af en toe eens een schouderklopje.”

Voor meer informatie:
abflexkracht
www.abflexkracht.nl
info@abflexkracht.nl

Uitzendbureau Watch Out
www.uitzendbureauwatchout.nl
info@uitzendbureauwatchout.nl 

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018