Kwekers in het zonnetje op Chinese World Garden Show

In de Oost-Chinese stad Haining, gelegen tussen de miljoenensteden Shanghai en Hangzhou, promoten negen Nederlandse kwekers van 27 april tot en met 3 mei hun producten op de World Garden Show. Zondag 30 april werd het opvallende oranje paviljoen, ontworpen door dhr. Jianjun Yao van Sino Dutch Agri Exchange, bekroond met een award voor de beste stand.

Het Nederlandse paviljoen, dat door gezamenlijke inzet van bedrijfsleven en overheid uit Alphen aan den Rijn en Haining tot stand is gekomen, is georganiseerd door Greenseasons B.V. uit Hazerswoude-dorp en de in Leiden gevestigde Chinees-Nederlandse organisatie Sino Dutch Agri Exchange.


Fotograaf: PR Sino Dutch Agri Exchange

De deelnemende bedrijven, bestaande uit Greenseasons B.V. (Hazerswoude-dorp), Boomkwekerij Michels-Classen V.O.F (Veulen), Kwekerij Lendert de Vos (Reeuwijk), Hoogeveen Plants (Hazerswoude-dorp), Kwekerij De Bloemenkampen (Nunspeet), De Jong Plant (Boskoop), Erik de Boer Plants (Hazerswoude-dorp), Hulst Tuinplanten (Hazerswoude-dorp) en Kwekerij Vredebest (Waddinxveen), leverden gezamenlijk ruim 800 planten en bomen aan voor de show. De planten en bomen zijn voor een groot deel variëteiten die geheel nieuw zijn voor de Chinese markt en werden speciaal voor deze show naar China gebracht.

De gemeenten Alphen aan den Rijn en Haining tekenden vorig jaar september een strategische samenwerkingsovereenkomst. Met de deelname van het Nederlands paviljoen aan de World Garden Show is een goede basis gelegd voor verdere toekomstige samenwerking. De World Garden Show duurt nog tot en met 3 mei.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Bert Kieft (mail, van Greenseasons BV) of Inge Jansen (mail, van Sino Dutch Agri Exchange)

Meer informatie over de World Garden Show vindt u hier.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018