Hagelschade beperkt tot tuinbouwgebied 't Ven

Tholen - In de nacht van zondag op maandag heeft het in met name het oosten van het land plaatselijk flink gehageld. In glastuinbouwgebied 't Ven bij Venlo is dan ook glas gesneuveld. "Tot nu toe hebben een 15 tal glastuinders schade gemeld", meldt Interpolis. "De beschadigde kassen zijn allemaal in het gebied rond Venlo. Experts bezoeken nu de bedrijven om de schade te inventariseren en samen met ondernemers maatregelen te nemen om schade aan de gewassen zoveel mogelijk te beperken. Het is nog te vroeg om iets over de omvang te kunnen zeggen."


beeld: LTO Glaskracht

Kwekerij Rijnland
Een van de hardst getroffen kwekers is planten- en aardbeienkwekerij Rijnland. De opstaande aardbeienteelt, zo meldt GFactureel, zal moeten worden gestaakt.

Bij Gipmans, verreweg de grootste glastuinder uit het gebied, viel de schade alleszins mee. Leveringen kunnen vooralsnog gewoon doorgang vinden, hoewel daarin later wel wat hinder verwacht wordt. "Het valt altijd tegen", laat de kweker desgevraagd weten, "of je nu goed verzekerd bent of niet. Maar het had veel slechter gekund."Over de grens

Verder is de schade door het lokale karakter van het noodweer overzichtelijk. Aan de andere kant van de grens worden meer meldingen gedaan. Gartenbau-Versicherung spreekt van een schade van rond de 3 miljoen euro. Vanuit Noord-Rijnland-Westfalen kreeg de verzekeraar ongeveer 70 meldingen binnen, zo meldt TASPO. Bij een tomatenteler zou de complete teelt gestaakt moeten worden. Het merendeel van die meldingen is echter gedaan door niet-glastuinbouw bedrijven. Vooral ten zuiden van Straelen, pal naast tuinbouwgebied 't Ven in Venlo, zouden enkele plantenkwekers getroffen zijn.


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018