Syngenta presenteert nieuwe Impatiense walleriana serie Imara

De nieuwe Imara van Syngenta Flowers staat voor een doorbraak in Impatiens walleriana

Syngenta Flowers herintroduceert de Impatiens walleriana met de nieuwe Imara serie. De plant wordt in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland op de markt gebracht.

Meeldauw

Sinds de wijdverspreide uitbraak van valse meeldauw in 2011 is de markt voor Impatiens walleriana drastisch gekrompen. Imara biedt echter weerstand tegen deze ziekte, zodat telers de populaire plant weer in productie kunnen nemen en retailers deze publiekslieveling weer op de verkooptafels kunnen zetten om zo de markt voor Impatiens walleriana opnieuw tot leven te brengen.


Guy Clapham

"Onze eerste proeven met de Imara Impatiens walleriana toonden beduidend meer weerstand tegen ziektes dan andere Impatiens walleriana die we hebben gekweekt. We zijn vooral onder de indruk van de plantbouw van Imara en hebben ontdekt dat deze zeer krachtig en bloemrijk is. We zijn enorm verheugd om Impatiens walleriana weer te kunnen kweken en we zijn er zeker van dat klanten heel blij zullen zijn om ze in hun tuin te hebben," aldus verkoopmanager Guy Clapham.Klik hier voor meer informatie over de Imara.

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018