Batavia toegelaten in bloemisterijgewassen

Batavia is in de Ctgb-vergadering van 25 april toegelaten in bedekte teelten van sla, spinazie-achtigen, bloembol- en bloemknolgewassen, bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten.

Batavia bevat de actieve stof spirotetramat, bekend uit het product Movento. Batavia wordt op de markt gebracht als een SC-formulering.

Batavia is uniek door het tweezijdig systemische transport in de plant. Door deze unieke eigenschap zullen ook jonge onbehandelde bladeren, moeilijk bereikbare delen van de plant én het wortelgestel van de plant uitstekend beschermd zijn.

De belangrijkste eigenschappen van Batavia:
  • Bestrijdt een brede reeks aan zuigende insecten, zoals bladluizen, wortelluizen, dop-, schild- en wolluis, wittevlieg en trips.
  • Een goede opname is cruciaal voor een optimale werking en het transport in de plant. Batavia alleen toepassen op een actief groeiend gewas.
  • Zeer lange duurwerking.
  • Batavia kent geen kruisresistentie met insecticiden uit andere groepen dan die uit de keto-enolen. Batavia past dus uitstekend in resistentiemanagementstrategieën.
Batavia is vanaf half mei leverbaar.

Bron: Bayer

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018