Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Certhon en Kubo profiteren van bouwdrift Rusland

Rusland wil meer zelfvoorzienend worden voor de productie van voedsel. Terwijl de import van landbouwproducten wordt beperkt, wordt er wel veel kennis en productietechniek ingevoerd om de binnenlandse productie naar een hoger plan te tillen. Leveranciers van stallen, fokmateriaal, melkwinningsapparatuur, maar ook kassenbouwers profiteren daarvan. Vanuit Nederland zijn met name de kassenbouwers Certhon en Kubo in Rusland actief.

Kubo breidt de productiecapaciteit in Rusland momenteel uit nadat de omzet daar het afgelopen jaar verdrievoudigde. "De projecten in Rusland bepalen inmiddels 25% van de omzet terwijl we elders in de wereld ook groeien", meldt Henk van Tuijl, exportmanager van de kassenbouwer. Kubo leverde vorig jaar de kasconstructies, het klimaatbeheersysteem en de inrichting van kassen voor 65 hectare. Voor dit jaar zijn er al orders voor 70 hectare aan kassen. "De groei is explosief", stelt Van Tuijl. "Er is veel vraag naar efficiƫnte productie van groenten. Russen investeren daarbij in de nieuwste technieken."

Bewerking AgriHolland van dit artikel op Bloomberg
Publicatiedatum: