Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Op zoek naar het laatste procentje rendement

Tholen - Onlangs zijn de eerste rozen geoogst in de nieuwe kas van Van den Berg Roses in Delfgauw. De Avalanche+ rozen worden belicht met een op maat gemaakte reflector met 240 Micromol. De reden daarvoor is simpel: "We zijn altijd op zoek naar het laatste procentje rendement," vertelt Arie van den Berg. "We belichten vele uren en daardoor is energie onze grootste kostenpost."



"Lionz Light heeft voor ons een reflector ontwikkeld waar ruim 2% meer licht uitkomt. Dit gaat wel ten koste van de gelijkmatigheid, maar dit vinden wij minder belangrijk dan de output." Ook bij de gevels en betonpad hangen op maat gemaakte armaturen. Ze richten het licht op het gewas en niet op het betonpad of gevel, legt Arie uit. "Daardoor kunnen we het licht precies op die plek brengen waar het gewas baat bij heeft."



"Doordat de teelt zo intensief is, en belichting een van de voornaamste kostenposten is voor een teler, is het verhogen van de efficiency zeer belangrijk. Elke % winst kan het verschil maken", vertelt Willem Vijverberg van Lionz Light. Bij het bedrijf is een team van engineers werkzaam om de reflectoren te ontwikkelen. "Afhankelijk van de complexiteit kan het wel tot 8 weken duren voordat een reflector klaar is. Voordat wij een bepaalde oplossing aan de klant voorleggen hebben wij de reflector al onderworpen aan een serie testen op het gebied van temperatuur en lichtuitstoot."

Voor meer informatie:
Lionz Light
Willem Vijverberg
Slotenmakerstraat 60
Naaldwijk
tel 0651 185 711
wv@lionz.com
www.lionz.com