‘Sow to Grow’ opent 5 mei 2018 in Enkhuizen:

Neem een interactief kijkje in de wereld van de plantenveredeling

In Enkhuizen aan de Westerstraat 111 opent, in het voormalige weeshuis, op 5 mei vanaf 10.00 uur 'Sow to Grow', een plant science experience voor het publiek.
'Sow to Grow' is een interactieve beleving, die een inkijk geeft in de wereld van de plantenveredeling voor zowel voedsel als siergewassen.In de verschillende zalen ervaren bezoekers o.a. via tablet of mobiele telefoon hoe de veredelingsfirma's bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening en- verfraaiing en wat daar allemaal bij komt kijken. Zie op welke wijze lokaal nieuwe producten veredeld en uitgetest worden waardoor transporteren van marktklare eindproducten zoveel mogelijk wordt vermeden. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

'Sow to Grow' is een initiatief van museum 'Saet & Cruyt' in samenwerking met Kranendonk Experience.Moderne plantenveredeling
Op indrukwekkende wijze worden de bezoekers geïnformeerd over de mogelijkheden van de moderne plantenveredeling. Plantenveredeling draagt bij aan het leefbaar houden van onze planeet en de veraangenaming van onze leefomgeving, nu en in de toekomst. 'Sow to Grow' is volgens de organisatoren een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereldvoedsel situatie, maar zij niet alleen. 'Sow to Grow' geeft ook inzicht aan leerlingen en studenten in de mogelijkheden, die bijdragen aan onze doelstelling.

'Sow to Grow' komt tot stand dankzij giften en sponsoring van personen en bedrijven, die actief (geweest) zijn op het gebied van plantenveredeling, zaadteelt en zaadhandel.

Voor meer informatie:
Sow to Grow
www.sowtogrow.nl
info@sowtogrow.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018