Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Per 1 januari 2019 één certificatieschema met twee logo’s voor duurzamere boomkwekerijproducten

Op woensdag 18 april ondertekenden directeur Gijs Dröge van Stichting Milieukeur (SMK) en directeur Dick Oosthoek van Stichting Groenkeur een samenwerkingsovereenkomst voor certificatie van de duurzamere boomkwekerijproducten. Met ingang van 1 januari 2019 is nog maar één certificatieschema van toepassing. Dat schema heet 'On the way to PlanetProof' en wordt beheerd door SMK.



Beide stichtingen zijn ervan overtuigd dat deze bundeling van krachten in de markt zorgt voor een grotere aantrekkingskracht van gecertificeerde duurzame boomteelt. Ook de kosten voor audits en het beheer van certificatieschema’s worden gedrukt, zodat daarmee de tarieven voor boomtelers concurrerend kunnen blijven. Met de samenwerking komt er één certificatieschema met twee logo’s. Boomtelers die nu een Groenkeur certificaat hebben, worden uitgenodigd over te stappen naar On the way to PlanetProof. Met een On the way to PlanetProof certificaat kunnen boomtelers gebruik blijven maken van de naam Groenkeur in hun aanbiedingen en communicatie. Om het On the way tot PlanetProof certificaat te halen, is een begin- en een eindaudit nodig.

Met de internationale naam ‘On the way to PlanetProof’ kunnen boomtelers ook in het buitenland beter hun duurzame productie over het voetlicht brengen. Voor de certificatie van duurzamere boomkwekerijproducten ontwikkelen SMK en Groenkeur dit jaar een gezamenlijk marketing- en communicatieplan. Jan de Vries, vice-voorzitter van Anthos - de brancheorganisatie van de handelsbedrijven in bloembollen en boomkwekerijproducten - verwacht dat de samenwerking de gecertificeerde bedrijven veel dubbel werk gaat schelen. Hij sprak ook de ambitie uit dat binnen enkele jaren circa 10% van de 2.000 Nederlandse telers van bomen en vaste planten het keurmerk behalen.

bron: Stichting Groenkeur
Publicatiedatum: