Syngenta Flowers neemt Dahlia-assortiment over van Verwer Dahlia

Syngenta Flowers heeft overeenstemming bereikt met Verwer Dahlia BV voor de overname van het Dahlia-assortiment en het veredelingsprogramma. Beide ondernemingen verwachten in de loop van de komende weken de overname af te ronden. De precieze voorwaarden worden nog uitgewerkt.


Brandon Willis of Syngenta at the California Spring Trials 2018.

Verwer Dahlia BV, een van de marktleidende vernieuwers op het gebied van Dahlia's in Nederland, werd in 1967 opgericht in Lisse, het hart van de Bollenstreek.

De Royal Horticultural Society heeft onlangs Aad en Cees Verwer van dit bedrijf de prestigieuze Reginald Cory Memorial Cup toegekend voor hun succesvolle Dahlia veredelingsprogramma, dat heeft geresulteerd in de recente introductie van nieuwe verdienstelijke rassen.Het assortiment van Verwer Dahlia omvat 140 geregistreerde rassen waaronder GalleryTM, MelodyTM en de recentelijk geïntroduceerde DahlegriaTM.

Michael Kester, global Head Flowers bij Syngenta: "Wij zijn erg blij dat we overeenstemming hebben bereikt met Verwer Dahlia om hun innovatieve assortiment en veredelingsprogramma over te kunnen nemen. Die overname versterkt ons Dahlia-aanbod en stelt ons in staat om onze klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn.Cees Verwer, directeur van Verwer Dahlia BV: "Wij zijn er trots op om in zee te gaan met Syngenta Flowers, een sterke wereldspeler met een lange geschiedenis op de pot- en perkplantenmarkt. Syngenta Flowers beschikt over de expertise en de marktpositie om het succes van ons Dahlia-programma verder uit te bouwen en de veredeling voort te zetten met het oog op een succesvolle toekomst.

De activiteiten van Verwer Dahlia op de markt voor dahliaknollen maken geen deel uit van de geplande overname en zullen doorgaan zoals voorheen.


Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018