Grassheart werd Gelukstreffer

De zoektocht naar nieuwe, bijzondere bloemen levert vaak grappige situaties én populaire nieuwkomers op. Het verhaal van Dümmen Oranges expressieve Grassheart rozen spreekt wat dat betreft boekdelen. Wout Oor: “Vroeger waren ze als mislukt weggegooid.”Grassheart
Traditionele ogen bekijken nieuwe roosvarianten uitermate kritisch. Met dit in het achterhoofd nam Wout Oor, verkoopmanager bij Dümmen Orange (voorheen werkzaam bij Olij Roses) een grote gok toen hij de eerste Grassheart rozen meenam naar de IPM in Essen. “Deze roos is ontstaan uit een kruisingsexperiment,” vertelt hij. “Toen de plant groeide en in de bloem dat groene hartje verscheen, fronsten wij in eerste instantie onze wenkbrauwen: mislukking? Tegelijkertijd vonden we deze roos ook heel bijzonder. Op dat moment moesten we nog afwachten of het groene hart er bij de andere planten ook in zou blijven. Dus kweekten we nog eens twintig planten. En ja hoor: het ‘wilde’ groene hartje bleef, net als de prachtige lange stelen. De Grassheart was geboren, net als het idee om er iets mee te gaan doen.”Op de vraag of Wout er direct een succes in zag, lacht hij: “Nee, eigenlijk verwachtte ik voor gek te worden verklaard. Maar ik vond ze echt apart en dus nam ik bij de eerstvolgende gelegenheid een grote bos mee naar de IPM in Essen en zette ze pontificaal neer in onze stand. Iedereen keek en maakte foto’s van deze roos die zo afwijkt van de norm. Een bevriende Belgische exporteur nam een kleine hoeveelheid af en hij was meteen uitverkocht. Er ontstond een ware hype. Goed nieuws! Niet alleen voor onze goede naam als veredelaar, maar vooral ook voor de bloemist die zich met deze bijzondere variant kan onderscheiden. Deze nieuwkomer onder de rozen biedt meerwaarde en exclusiviteit. En niet zonder succes, want de groen geharte roos schopte het direct tot bestseller.”Het groene hartje van de bloem wordt gevormd door de bloembasis die door de blaadjes heen wordt gedrukt door een overijverige stam. Grassheart rozen hebben voor kwekers het nadeel dat ze pas na zeven, in plaats van zes weken opnieuw geknipt kunnen worden. Het grote voordeel is dat ze ook veel langer leven.
Inmiddels heeft de afwijkend uitziende roos een aantal prachtige varianten: de vrolijk oranje Caraluna, de elegante en avontuurlijk roze Crazy Eye, de Grasshopper voor de perfecte heritage-look in boeketten, de esthetische Green Eye, de super populaire passionele en wild-uitziende Red Eye, de wild-uitziende Flash Eye waarin alle kleuren van de ondergaande zon weerspiegeld worden. En last but not least de botanische beauty Splash Eye die straalt als de zon zelf. Vooral vrouwen zijn er gek op, want zij zien zichzelf weerspiegeld in deze moderne roos!

Tekst en foto's: Dümmen Orange


Publicatiedatum: 20-4-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

17-8-2018 Groots bloementapijt wederom uitgerold op Grote Markt Brussel
17-8-2018 Anthuriumkweker breidt assortiment uit met Green Trick
17-8-2018 Tuinrozen VIP Roses zijn hip in Londen
16-8-2018 Ecuador: piramide van rozen haalt Guinness World Record
14-8-2018 Keukenhof pakt uit met Dahlia's
14-8-2018 Danziger spitst assortiment toe op klanttypen
9-8-2018 Toscaanse bloemen op zoek naar meer internationale afzet
9-8-2018 Nutriëntenonderzoek bij lisianthusteelt op water
9-8-2018 Erica Tersptra opent Flower Parade Rijnsburg
8-8-2018 Di, da… Dahlia’s! op grootste bloemencorso ter wereld
6-8-2018 Rozenkweker sponsort Lottums Rozenfestival met duizenden rozen
18-7-2018 Duizelingwekkende tulpenfoto's van fotograaf Tom Hegen
11-7-2018 Keurmeester geeft kijkje in keuken rozenkeuring Westbroekpark
11-7-2018 Zimbabwe wil gloriedagen van weleer doen herleven
10-7-2018 Met Skyfall aanhanger de weg op
9-7-2018 Dekker Chrysanten sorteert voor op Brexit
29-6-2018 Export sierteelt op even hoog niveau als in 2017
29-6-2018 Deliflor introduceert nieuwe witte pluischrysant Falcon
28-6-2018 De tulpenbol van binnen
26-6-2018 Bloemenafzet Roemenië voornamelijk gericht op evenementen

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code