Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Grassheart werd Gelukstreffer

De zoektocht naar nieuwe, bijzondere bloemen levert vaak grappige situaties én populaire nieuwkomers op. Het verhaal van Dümmen Oranges expressieve Grassheart rozen spreekt wat dat betreft boekdelen. Wout Oor: “Vroeger waren ze als mislukt weggegooid.”Grassheart
Traditionele ogen bekijken nieuwe roosvarianten uitermate kritisch. Met dit in het achterhoofd nam Wout Oor, verkoopmanager bij Dümmen Orange (voorheen werkzaam bij Olij Roses) een grote gok toen hij de eerste Grassheart rozen meenam naar de IPM in Essen. “Deze roos is ontstaan uit een kruisingsexperiment,” vertelt hij. “Toen de plant groeide en in de bloem dat groene hartje verscheen, fronsten wij in eerste instantie onze wenkbrauwen: mislukking? Tegelijkertijd vonden we deze roos ook heel bijzonder. Op dat moment moesten we nog afwachten of het groene hart er bij de andere planten ook in zou blijven. Dus kweekten we nog eens twintig planten. En ja hoor: het ‘wilde’ groene hartje bleef, net als de prachtige lange stelen. De Grassheart was geboren, net als het idee om er iets mee te gaan doen.”Op de vraag of Wout er direct een succes in zag, lacht hij: “Nee, eigenlijk verwachtte ik voor gek te worden verklaard. Maar ik vond ze echt apart en dus nam ik bij de eerstvolgende gelegenheid een grote bos mee naar de IPM in Essen en zette ze pontificaal neer in onze stand. Iedereen keek en maakte foto’s van deze roos die zo afwijkt van de norm. Een bevriende Belgische exporteur nam een kleine hoeveelheid af en hij was meteen uitverkocht. Er ontstond een ware hype. Goed nieuws! Niet alleen voor onze goede naam als veredelaar, maar vooral ook voor de bloemist die zich met deze bijzondere variant kan onderscheiden. Deze nieuwkomer onder de rozen biedt meerwaarde en exclusiviteit. En niet zonder succes, want de groen geharte roos schopte het direct tot bestseller.”Het groene hartje van de bloem wordt gevormd door de bloembasis die door de blaadjes heen wordt gedrukt door een overijverige stam. Grassheart rozen hebben voor kwekers het nadeel dat ze pas na zeven, in plaats van zes weken opnieuw geknipt kunnen worden. Het grote voordeel is dat ze ook veel langer leven.
Inmiddels heeft de afwijkend uitziende roos een aantal prachtige varianten: de vrolijk oranje Caraluna, de elegante en avontuurlijk roze Crazy Eye, de Grasshopper voor de perfecte heritage-look in boeketten, de esthetische Green Eye, de super populaire passionele en wild-uitziende Red Eye, de wild-uitziende Flash Eye waarin alle kleuren van de ondergaande zon weerspiegeld worden. En last but not least de botanische beauty Splash Eye die straalt als de zon zelf. Vooral vrouwen zijn er gek op, want zij zien zichzelf weerspiegeld in deze moderne roos!

Tekst en foto's: Dümmen Orange


Publicatiedatum: 20-4-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

22-5-2018 Rozen uit Lottum bloeien straks bij de Keukenhof
18-5-2018 Roos Ever Red vanaf vandaag op de klok in Aalsmeer
15-5-2018 Kamervragen over steun vanwege bruinrot
7-5-2018 Bloemen met print vindt steeds meer verspreiding
7-5-2018 Een miljoen pioenen op het punt van uitbarsten
4-5-2018 Dutch Lily Days krijgt met Pieter Landman warm pleitbezorger voor de lelie
4-5-2018 Pre-Flower Trials in Noord-Holland
3-5-2018 Hoge rozenprijzen in aanloop naar moederdag
1-5-2018 Wat leveren ze eigenlijk op, die tulpen?
30-4-2018 Wel eens een groene tulp gezien?
26-4-2018 Bijles op Beeckestijn
26-4-2018 De booming Colombiaanse anjerproductie
25-4-2018 Keukenhof vanuit de lucht
23-4-2018 W.F. Leenen & Zn BV wint “Keukenhof award” met narcis Kybo
23-4-2018 Fotoreportage: Flower Expo Ukraine
18-4-2018 "Tijd van het monoboeket ook in Kazachstan wel voorbij"
17-4-2018 Op zoek naar het bijzondere plantje
16-4-2018 Meijer Roses wint VGB Award
16-4-2018 Coloured by Gerbera bezoekt Keukenhof
16-4-2018 Duurzaam chrysanten verven met nieuwe two-tone techniek

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code